Žiemos 09 reklamos | Prada, Miu Miu, Fendi, Marc Jacobs

Mados pasaulyje naujų reklamų pasirodymas yra bene taip pat laukiamas kaip ir naujų kolekcijų pristatymai. Visiems įdomu, ar mylimi modeliai gaus nors vieną kampaniją, ar puikias kolekcijas pristatę dizaineriai visko nesugandins netinkamai parinktu modeliu, ar kolekcijos idėja bus gerai atskleista. Nuo šio įrašo pradėsiu po truputį pristatinėti pilnus reklaminių nuotraukų komplektus. Šiandien pateikiu Milano legendos Fendi, Miuccios Prados Prada ir Miu Miu bei amerikiečio Marc Jacobs reklamines kampanijas.

Prada

Prada

Po itin keistos vilnonių kostiumėlių ir žvejų batų derinių kolekcijos reikėjo tikėtis dar keistesnės reklamos. Modeliai Anna, Katlin, Kendra, Julia ir Ymre sėdi rudose plastiko valtelėse, jų plaukai suvelti, odiniai batai mirksta vandenyje. Būtų galima pagalvoti, jog jų laivas sudužo, tad vargšės su rankinėmis ir lagaminais liko plūduriuoti vandenyno vidury.

Bendra reklamos nuotaika tamsi, gan paslaptinga. Dizainerė ir fotografas Steven Meisel atrinko jaunus veidus, ne vienas jų puošė ir vasaros sezono Prada reklamą su Giedre Dukauskaite. Makiažas ir šukuosenos palikti tokie, kokie buvo per kolekcijos pristatymą Milano mados savaitės metu. Beje, man itin patiko detalios batelių nuotraukos – kai tik mano laptopas bus sutaisytas, jos įsitaisys mano darbalaukyje.

Miu Miu

Štai ir mano reklama favoritė. Miuccia Prada pagaliau atsikratė visus piktinusios tradicijos Miu Miu reklamoms naudoti įžymybes ir pakvietė tris naujas manekenes Hannah, Ilda ir Mimmi, kurias fotografavo duetas Mert ir Marcus. Puiki komanda sukūrė išties gerą produktą, nes spalvotai išdažytos įžymybės tikrai per daug nežavėjo.

Kuo man taip patinka ši reklama? Ji itin minimalistiška, spalvos nubalintos, visas dėmesys sutelktas į modelio veidą bei drabužių detales. Itin gražiai pavaizduotos Miu Miu delninukės, kailinės apykaklės, nuostabiai pasiūtos suknelės ir paltukai. Viskas, ko reikia gerai reklamai.

Fendi

Moteris-karė suromantiškėjo ir pabėgo į rūką už savo pilies sienų. Nors iš pradžių ši reklama mane papiktino, nes atrodė per romantiška tokiai stipriai kolekcijai, dabar nuomonę pakeičiau ir manau, kad stiprūs siluetai puikai kontrastuoja su fėjišku kanadietės Jessicos Stam veidu bei mistiška aplinka. Matosi, jog reklamos stilistė buvo įkvėpta retro stiliaus, nes Jessica dėvi prabangius kailinius, akis slepia po didžiuliais divos akiniais. Fotografas, žinoma, Karl Lagerfeld.

Marc Jacobs

Madingiausios Niujorko vakarėlių lankytojos eina iš proto. Kad ir kokia įdomi atrodytų devintojo dešimtmečio įkvėpta Marc Jacobs rudens kolekcija, niekad tikrai nesitikėjo, kad jos reklamoje modeliai versis per turėklus, griuvinės ant grindų ir dirbs dar begalę įvairiausių marazmų. Tačiau nieko kito ir nebuvo galima tikėtis iš ekscentriškojo fotografo Juergen Teller, kuris Victorią Beckham fotografuoja maiše, vaikinus aprengia merginų rūbais ir liepia modeliams ant žemės raitytis pusnuogiams. Tačiau drįsčiau teigti, jog modeliai Ajuma, Irina, Kamila, Natasa ir Olga šiam beprotnamiui įneša šiek tiek glamūro ir savitos Niujorko vakarėlių energijos. Nekantrauju šią reklamą pamatyti Vogue žurnaluose.

Nuotraukos iš fashionologie ir TFS.

Bučkis