Milano mados savaitė vasarai 2010 | Fendi

Užteks perspausto griežtumo, kietumo, šaltumo, moters-karės įvaizdžio ir drabužių it šarvų. Keletą sezonų iš eilės moters neišleidęs iš tvirtų konstrukcijų, Karlas Lagerfeldas pagaliau leido atsiskleisti natūraliam moteriškam švelnumui bei norui gundyti. Taigi metas spintoje paslėpti visas griežtų formų sukneles bei sijonus ir iš slapto stalčiaus ištraukti seniai nedėvėtą prancūziškų nėrinių apatinuką. Lagerfeldas sako – Lagerfeldas žino.

Kolekcija

Modernus buduaras ar švelnus minimalizmas? Sąvokose susipainioti lengva, tad šią kolekciją būtų geriausia apibūdinti kaip subtilią Fendi stiliaus užuominą į prancūziškąjį buduarą su tradiciniu Karlo Lagerfeldo architektūriškumu, paliečiančiu net lengviausias sukneles. Tiesa, šįkart lengvai ir švelniai kolekcijai šiek tiek trūko griežtesnio Lagerfeldo braižo, nes kai kurie drabužiai ant modelių atrodė it sukritę, per dideli. Taip pat nelabai gerai atrodė ir keletas permatomų audinių detalių, iš po kurių matėsi apatinis trikotažas, ne itin maloniai kontrastavęs su švelnių spalvų bei aptakių formų suknelėmis. Atrodė, jog dizaineriui nepavyko apsispręsti dėl kolekcijos seksualumo, tad visiškai permatomų audinių viliokiškumą Lagerfeldas nusprendė nuraminti absoliučiai paprastomis juodomis trikampėmis liemenėlėmis, bendrame kolekcijos kontekste atrodžiusiomis keistai. Taigi belieka visiškai pritarti kritikės Sarah Mower nuomonei bei pereiti prie įspūdingiausia kolekcijos detale tapusių aksesuarų. Atsiprašau, Karlai, tačiau tuo pačiu metu vykęs Domenico Dolce ir Stefano Gabbana pristatymas iš tavęs atėmė ne tik visus supermodelius, bet ir visą žiniasklaidos dėmesį.

Detalės

Nors drabužiai nesužavėjo, Silvios Venturini Fendi kurti naujausi aksesuarai išties tapo viso pristatymo ašimi. Ant podiumo pasirodė šviesesnės bei siuvinėtos it bag statusą jau turinčios peek-a-boo tipo rankinės, šios Milano mados savaitės metu jau matytos plastiko detalės (basučių platformos, delninukės).

Užkulisiai

Atrodo, jog Fendi stilistai išties pamėgo modernios vėjavaikės įvaizdį ir jau trečią sezoną iš eilės jį taiko mados namų pristatymams. Šį sezoną modeliams ant viršugalvio buvo susukti netvarkingi kuodeliai, išpešiotos ir ant kaktos užleistos palaidos sruogos, padarytas gaivus vasariškas makiažas. Beje, ar pastebėjote, jog užkulisiuose pasirodė ir Karlo boy toy Baptiste?

Nuotraukos iš getty, style.com.

Bučkis