Paryžiaus mados savaitė vasarai 2010 | Chloe

Gražu, dėvima, perkama, madinga, lengva ir paprasta, tačiau net geriausi dalykai po kurio laiko pradeda nusibosti. Pirmosiomis kolekcijomis tiesiog euforiją sukėlusi Chloe dizainerė Hannah MacGibbon ne vysto ženklo viziją, o tiesiog pradeda kartotis. Baimė prarasti neseniai pritrauktus klientus ar idėjų stoka? O gal vadovybės noras mados namus paversti kuklumo oaze triukšmingame mados pasaulyje? Na, kad kokia bebūtų tokio neinovatyvumo priežastis, problemą spręsti reikėtų kuo greičiau. Juk žavi bei vasariška Paryžiaus aštuoniolikmetė irgi auga bei nenori būti nuobodi…

Pristatymas

Kuklus šviesus podiumas, geriausi sezono modeliai, erdvės pojūtis bei žavinga pirmoji svečių linija garantavo gerą renginį. Pristatymą stebėjo Chloe veidu ne kartą buvusi lenkė manekenė Anja Rubik, japoniško, itališko, prancūziško bei amerikietiško Vogue komandos.

Kolekcija

Kuklu, minimalistiška, ramu. Platūs bei patogūs kasdieniški siluetai, lygiapadės odinės basutės, dizainerės itin pamėgti vėjyje besiplaikstantys apsiaustai, paprastučiai marškinukai, akis raminanti švelnių rudų bei dramblio kaulo atspalvių paletė, keletas madingų detalių – toks kolekcijos pagrindas garantuoja ne tik gerus įvertinimus, bet ir komercinę sėkmę, tačiau šiemet trūko tikrosios mergaitiškos Chloe dvasios. Gal ir drąsu taip teigti, tačiau nemaža dalis kostiumėlių bei megztukų atrodo tinkamesni ne jaunoms mados aukoms, tačiau vyresnio amžiaus moterims.

Detalės

Absoliutus minimalizmas bei patogumo troškimas vyravo ir kolekcijos aksesuaruose. Tiesą pasakius, aksesuarai išties buvo bene geriausia viso pristatymo dalis, nes į akis krito dailūs odiniai dirželiai, puikios rudų atspalvių didelės dieninės bei mažytės per petį permetamos rankinės, vasarai puikiai tinkančios dirželių basutės.

Užkulisiai

Natūralumas išties tampa tendencija. Nors turbūt jau reikėtų rašyti, kad tapo, nes priešpaskutinę mados mėnesio dieną pristatyta kolekcija tik įtvirtino ir taip tris savaites propaguotą natūralumo bei paprastumo kultą. Beveik visą mėnesį makiažo meistrai manekenes dabino kukliu kasdieniu makiažu bei neįmantriomis šukuosenomis, tad Chloe irgi neatsiliko.

Nuotraukos coutorture ir style.

Bučkis