Vogue Paris vasaris 2010

Vasario mėnuo mados žurnalų industrijoje dažniausiai tampa pavasario/vasaros sezono pristatymo skaitytojams mėnesiu, kai mados gerbėjams būna pristatomi didžiausi dizainerių kolekcijų hitai, aprašomos svarbiausios tendencijos bei plačiai apžvelgiamas visą pusmetį truksiantis pavasario bei vasaros renginių, laukiamiausių pirkinių bei must-know naujienų sąrašas. Žinoma, nuo kitų mados leidinių neatsiliko ir prancūziškoji mados biblija Vogue Paris, pristatydama ne tik keletą įdomių naujų pasiūlymų pavasariniam garderobo atnaujinimui, bet ir didžiulę trijų dalių 59 nuotraukų fotosesiją, skirtą apžvelgti geriausiems sezono mados namų modeliams. Beje, mažytis sutapimas: pernai metų rugpjūčio mėnesio numerio rudens sezono pristatymas taip pat buvo parodytas best-hits pavidalu bei viršelį taip pat puošė supermodelis Daria Werbowy.

Viršelis

Modelis Daria Werbowy | Fotografai Inez & Vinoodh

Bijoux

Leidinio apžvalgą šį mėnesį pradedu nuo papuošalų skilties Bijoux. Tiesa, šiek tiek egzotiškos, nes šįkart lenkų manekenės bei žurnalo favoritės Anjos Rubik kūną puošia ne tik įstabūs naujojo sezono juvelyrų kūriniai, bet ir… tarp aukso bei briliantų įsiliejančios gyvatės. Puikų foną šiam įdomiam deriniui sudaro raštuoti Givenchy bei Alexander Mcqueen drabužiai. Fotografai Claudia Knoepfel ir Stefan Indlekofer.

En Vogue

Mados naujienų bei tendencijų skiltyje En Vogue, apžvelgiančioje labiausiai dėmesio vertas podiumo naujienas, šį mėnesį matome modelį Maryną Linchuk, pristatančią džinso tendenciją. Tačiau Vogue Paris stilistų komanda nebūtų vadinama pačia geriausia, jei nesugalvotų, kaip kasdien dėvimą bei iš dalies pabodusį audinį atnaujinti ir prikelti naujam sezonui. Taigi žurnalo stilistė Geraldine Saglio siūlo prie šviesaus balinto džinso derinti… blizgesį, aštuntojo dešimtmečio įvaizdį, legendinės aktorės Farrah Fawcett Čarlio Angelų laikų šukuoseną bei didžiulius blizgius auskarus. Atkreipkite dėmesį ir į derinio proporcijas: šį sezoną siūloma paryškinti kojas (siaurėjantis kelnių modelis, kiek palenkti galai, itin madingi šortai), o viršutinę aprangos dalį palikti laisvą bei rinktis oversized džinsinius marškinius, sluoskniuotus su paprastomis ryškiaspalvėmis palaidinukėmis. Fotografas Giampaolo Sgura.

Zoom

Aksesuarų skiltyje Zoom šį mėnesį apžvelgiami du madingiausi sezono rankinių modeliai. Pirmasis atspindi madingąjį kaimietišką įvaizdį su boho chic elementais, o antrasis – sporto bei minimalizmo tendenciją. Modelis Maryna Linchuk, fotografas Giampaolo Sgura, stilistė Geraldine Saglio.

Vogue-A-Porter

O štai ir pagrindinė didžioji numerio bei viso sezono fotosesija, pristatanti geriausius mados namų modelius iš pavasario/vasaros 2010 kolekcijų. Visas 59 nuotraukų darbas yra padalintas į tris dalis su skirtingomis temomis bei skirtingais modeliais. Pirmoje – oazės gyventoja tapusio viršelio modelio Darios Werbowy romanas su vietiniu vyru, atspindintis glamūriškos divos bei paprasto žmogaus gyvenimo kontrastus. Žaisminga, įdomu, bei itin spalvinga.

Antrąją fotosesiją su Freja Beha, Lara Stone bei Dree Hemingway pavadinčiau savotiška Čarlio Angelų interpretacija. Trys jaunos žavios merginos paslapčių kupinose Maroko gatvėse… Intriga, kiekvienoje nuotraukoje įdomiai derinius papildantys galvos apdangalai bei absoliučiai skirtingų išvaizdos tipų merginų komanda.

O trečioji studijinių nuotraukų partija su modeliais Naomi Campbell, Isabeli Fontana, Raquel Zimmermann, Bridget Hall, Anna de Rijk, Tanga Moreau ir Talisa Soto yra labiau koncentruota ne į drabužio įkomponavimą tam tikroje aplinkoje ar temoje, bet tiesiog į jo išvaizdą ant paties modelio kūno, jo audinį judant ir sluoksniavimo galimybes. Dėl to dalis nuotraukų yra juodai baltos, kad galėtume pastebėti vietomis permatomą, iškirptą ar įdomiai persluoksniuotą drabužio medžiagą. Juk genialu tai, kas paprasta, ar ne?

Stilių kūrė Carine Roitfeld, Emmanuelle Alt, Camilla Nickerson. Fotografai Inez & Vinoodh.

Nuotraukos TFS

Bučkis