Londono mados savaitė rudeniui 2010 | Burberry

Burberry grįžo į Londoną ir atrodo, jog trauktis neketina. Svarbiausiu bei daugiausia dėmesio sulaukiančiu Didžiosios Britanijos mados savaitės renginiu tapęs Burberry pristatymas vakar vakare ne tik sutraukė mados gerbėjus prie kompiuterių ekranų bei ryškiausias mados pasaulio personas subūrė aplink blizgų podiumą, bet ir nuostabiai užbaigė visą Londono mados savaitę ir parodė, kad mados namų dizainerio Christopher Bailey kūrybinei išmonei nėra ribų. Pasiruoškite – Burberry mergina jau nebeprimena pastelinių spalvų plaštakės. Šįkart ji tapo tikra bebaime moderniųjų laikų kare, dėvinčia nebe elegantišką lietpaltį, o… aviatoriaus švarką didžiule apykakle.

Pristatymas

Eksperimentai, inovacijos ir didžiulis žingsnis platesnės auditorijos link. Jau keletą sezonų iš eilės savo pristatymus internetu gyvai transliavę mados namai šį kartą nusprendė, kad jei svarbiausi bei pirmosios eilės kvietimų verti klientai negali atvykti į pristatymą, pats prabangus pristatymas atvyks pas juos. Kaip? Ogi specialių 3D transliacijų būdu. Niujorke, Tokijuje, Dubajuje bei Los Andžele vakar buvo surengti specialūs pristatymai mados elitui bei Burberry mėgstančioms įžymybėms, kurių metu specialiu 3D būdu buvo gyvai transliuojamas Londone vykęs šou. Įspūdinga, ar ne?

Tačiau verta aprašyti ir „tikrąjį“ pristatymą, vykusį Londone. Jei jau praeitą sezoną stebėjomės įžymybių gausa, tai šis pristatymas turbūt sukvietė visas populiariausias šio meto Holivudo žvaigždutes bei svarbiausias industrijos personas. Pirmoje eilėje sėdėjo garsioji redaktorė Anna Wintour, aktorės Kate Hudson bei Kristen Stewart, Niujorko it girl Olivia Palermo, stiliaus ikona Mary-Kate Olsen, fotografas Mario Testino bei gausybė kitų fotografų blykstes it magnetas traukusių įžymybų.

Kolekcija

Jei manėte, kad visų Burberry kolekcijų ašis yra tradicinis angliškas lietpaltis – smarkiai klydote. Moderniosios gatvės mados virtuozu bei įkvėpėju vadinamas mados namų dizaineris Christopheris Bailey šįkart nepabijojo peržengti tradicijų ribos bei išbandyti keletą naujų siluetų. „Mąstydamas apie šios kolekcijos temą vis galvojau apie uniformas bei merginas kadetes, tačiau viską nulėmė netikėtai archyve rastas vadinamojo aviatoriaus modelio švarkas. Kai pradėjau gilintis į jo formą bei dizainą, supratau, jog šis apdaras gali būti ne ką mažiau universalus bei funkcionalus nei klasikinis lietpaltis – tiek stiprus, tiek seksualus arba įvėptas vyriško garderobo arba švelnių moteriškų formų. Tai mane sužavėjo“,- užkulisiuose žurnalistams pasakojo dizaineris.

Taigi nors minėtasis aviatoriaus švarkelis ir tapo pagrindiniu kolekcijos atspirties tašku, likę modeliai atspindėjo tą pačią universalumo bei sugebėjimo varijuoti skirtingais įvaizdžiais idėją. Masyvus, šiltas ir liaunus modelių pečius slegiantis odinis (viduje pašiltintas avikailiu) švarkas tobulai derėjo tiek romantiškų ir keliais nėrinių sluoksniais dekoruotų suknelių, tiek prie griežtų siauručių kelnių ir ilgaaulių. Dar viena puiki dizainerio idėja – atnaujintas batų ilgu aulu modelis bei vizualiai kojas liekninantis kontrastas tarp didelio plataus švarko ir blauzdas aptempiančių ties šlaunų viduriu besibaigiančių batų. Šio sumanymo efektyvumą įrodė ir keletas modelių, kur vietoje sijono ar kelnių buvo pasirinkti tiesiog ilgesni marškiniai bei didelis ir meškos kailį primenantis švarkas.

Žinoma, kolekcijos pristatymo pabaigoje dizaineris parodė, kad nepamiršo ir klasikinio lietpalčio, tad ant podiumo išleido keletą įdomių jo silueto variacijų, pasiūtų iš kailio bei derintų su raudonojo vyno ar karališkosios mėlynos spalvų sijonais bei suknelėmis, blizgiais audiniais, nėrinių dekoracijomis. Moteriška, žavu, be galo universalu. Tikslas pasiektas!

Detalės

Tobula ir mados mylėtojų must-have tapsianti kailiu pašiltinta avalynė, nepriekaištingai dirželiais bei sagomis puošti paltai ir švarkai, puikos pėdkelnės bei… delninukės. Nors ir norėtųsi į šią detalę žiūrėti pro pirštus, būtent mažos užapvalintų formų rankinės tapo didžiausiu (ir, sakyčiau, vieninteliu) nuostabios kolekcijos minusu. Jei jau Christopher Bailey šį sezoną dedikavo universalumui bei nerūpestingam lengvam derinimui, gal tada reikėjo pristatyti bent keletą įspūdingų ir talpių kasdienai skirtų rankinių?

Nuotraukos coutorture, style, daylife

Bučkis