Milano mados savaitė rudeniui 2010 | Fendi

Kai švelnesnius siluetus bei minkštesnes formas ant savo podiumo pristato didžiausias kampuotų konstrukcijų mėgėjas Karlas Lagerfeldas, tai galime būti tikri, jog mados industrija tikrai pradeda kreipti dėmesį ne į kuo įspūdingesnį bei tik fotografus žavintį šou, bet į tikrąsias savo klientes – patogumo, jaukumo bei dėvėti įmanomos mados ieškančias moteris. Taigi moteris-karė, apsiginklavusi odiniais šarvais, nulipo ir nuo Fendi podiumo. Kas ją pakeitė? Naujoji miesto romantikė.

Kolekcija

Mažiau baimės, daugiau optimizmo. Nors rudens/žiemos sezono Fendi mados namų kolekcijos iki šiol stebindavo neįtikėtinu griežtumu bei siluetų aštrumu, šįkart savo rudens/žiemos 2010’2011 kolekcijoje dizaineris Karlas Lagerfeldas mados gerbėjams pristatė kiek kitokią Fendi moterį. Ne, ji neatsisakė prabangių kailių, aukščiausios kokybės odinių aksesuarų ar įmantrių aukštakulnių. Tiesiog iš savo garderobo ji išmetė viską, kas simbolizavo praeitą jos gyvenimo etapą – krizę, baimę, gresiančius pavojus. Ateitį ji pasitinka optimistiškomis nuotaikomis, šviesiomis spalvomis, moteriškais bei švelniais siluetais ir, žinoma, viltimi, kad šalta emocinė žiema į jos miestą Milaną kol kas negrįš.

Daugelis kritikų šią kolekciją apibūdino kaip naująjį mados natūralizmą, praktiškos prabangos triumfą ar tiesiog tai, ko taip trokšta šiandieninė mados namų klientė – jaukumo, įsupto į prabangų tradicinį Fendi stilių. Taigi dizaineris Karlas Lagerfeldas šįkart pristatė kolekciją, sujungusią naująją romantiką su savo mėgiamu moderno stiliumi. Kiekvienas ant podiumo pristatytas modelis parodė, kaip puikiai gali atrodyti architektūriškų formų bei lengvučių audinių sluoksniai, prie kurių pridėjus keletą kailio elementų bei paprastutį dirželį iškart gauname itin harmoningą bei kasdienai tinkamą derinį. Panašiai žaista ir su audinių spalvomis: nors ir nevengta tradicinių juoda-balta derinių, Lagerfeldas vis netikėtai įliedavo pilkų, smėlinių, gelsvų bei žalsvų atspalvių.

Detalės

Kuklu, kasdieniška ir labai komerciškai patrauklu. Naujosios Fendi kolekcijos aksesuarai neabejotinai taps vienais iš labiausiai trokštamų bei perkamų. Kodėl? Buvo atsisakyta tik podiumui bei fotosesijoms skirtų eksperimentų – permatomų delninukių, it tinklas atrodančių pintų rankinių, nepraktiškų išpjaustinėtų batų. Šįkart sugrįžta prie klasikinio Fendi mados namų ornamento bei silueto rankinių, dekoruotų metalu, dailių kaklo papuošalų, klasikinių odinių dirželių. Beje, įdomi detalė – kiekviena rankinė buvo papuošta ją demonstravusio modelio inicialais.

Nuotraukos vogue, style

Bučkis