Amerika ploja kūrėjams | CFDA apdovanojimai

CFDA (Council of Fashion Designers of America) asociacijos, jungiančios daugiau nei 350 Jungtinių Amerikos Valstijų dizainerių, apdovanojimų ceremonija neretai būna vadinama mados Oskarais. Į Niujorko Lincoln centrą susirenka ne tik garbingiausi industrijos atstovai (šiuo metu asociacijos prezidentė yra Diane Von Furstenberg, tarybai priklauso mados veteranai Oscar de la Renta, Narciso Rodriguez, Calvin Klein), bet ir jauniausi bei perspektyviausi talentai, dar tik žengiantys pirmuosius žingsnius pripažinimo link. CFDA/Vogue įsteigti apdovanojimai padėjo iškilti dabartinėms mados elito pažiboms, o šiuo metu augina ateityje industriją valdysiančią kartą. Tiesa, šiemet buvo pagerbti ne tik labiausiai nusipelnę talentai. Taryba nusprendė, kad atskira prezentacija vertėtų pagerbti ir britą Alexanderį McQueeną, tad gyvai pristatyta paskutinė jo kolekcija salėje nepaliko abejingų.

Šiemet Niujorke vyko jau 28-oji apdovanojimų ceremonija. Kiekvieną nominantą atlydėjo jo kūriniu vilkinti įžymybė arba mūza-modelis. Tiesa, jaunojo talento apdovanojimą prieš keletą metų laimėjęs vienas populiariausių JAV jaunosios kartos dizainerių Alexanderis Wangas šiemet atvyko lydimas mamos. Turbūt motiniška meilė tapo kūrėjo talismanu, nes tą vakarą A.Wangas namo išvyko su geriausio aksesuarų dizainerio prizu. Žinoma, prieš renginį Lincoln centro erdvėje nominantų kurtais apdarais žavėjo ne tik jų palydovės, bet ir po keletą modelių iš kiekvienos kolekcijos vilkinčios manekenės. Didžiausią būrį merginų aprengė dizaineriai Marcas Jacobsas ir A.Wangas.

Šių metų vasarį iš gyvenimo pasitraukusio britų dizainerio Alexanderio McQueeno prezentacija su paskutinės paties genijaus rankomis kurtos kolekcijos modeliais. Įspūdingą ir specialiai į Niujorką atgabentą kolekciją buvo pristatyta skambant vienam iš daugelio puikių jo šou garso takelių, atkartojant prabangią prancūziškų rūmų aplinką. Šią renginio dalį pristatė ir kalbą sakė su A.McQueenu bendravusi ir specialiai šiam renginiui jo suknelę išsirinkusi aktorė Sarah Jessica Parker, taip pat paskelbusi, jog CFDA taryba britą pagerbia specialiuoju apdovanojimu.

LAUREATAI

  • Metų aksesuarų dizaineris: Alexis Bittar
  • Popular Vote apdovanojimas: Ralph Lauren
  • Metų vyriškos aprangos dizaineriai: Marcus Wainwright and David Neville iš Rag & Bone
  • Metų moteriškos aprangos dizaineris: Marc Jacobs
  • Swarovski apdovanojimas už moterišką aprangą: Jason Wu
  • Swarovski apdovanojimas už aksesuarus: Alexander Wang
  • Swarovski Award už vyrišką aprangą: Richard Chai
  • Tartptautinis apdovanojimas: Christopher Bailey
  • Gyvenimo pasiekimų apdovanojimas: Michael Kors
  • Specialusis apdovanojimas: Alexander McQueen

SVEČIAI

Vogue vyriausioji redaktorė Anna Wintour su dukterimi Bee Schaffer. Nors šių metų renginiui ir trūko vedėjo su puikiu humoro jausmu, susirinkusį mados elitą nuoširdžiai prajuokino ponios Wintour papasakotas anekdotas apie vieną iš šių metų laureatų – Gyvenimo pasiekimų apdovanojimą gavusį Michaelą Korsą, kuris atostogaudamas Jamaikoje nenorėjo išlipti iš vandenyno vien todėl, kad kolega Ralphas Laurenas nepamatytų jo su… maudymosi glaudėmis.

Viena iš vakaro pranešėjų – aktorė Sarah Jessica Parker. Sex and The City žvaigždė, pristačiusi dizaineriui Alexanderiui McQueenui skirtą specialų pasirodymą, vilkėjo jo siūtą įspūdingai margintą suknelę. Daugelis stebėjosi, kad aktorė nepasirinko savo atstovaujamų Halston mados namų kūrinio, tačiau manau, jog šitaip pagerbdama A.McQueeną SJP tikrai nesuklydo.

Turbūt ryškiausiai apdovanojimų vakarą spindėjo dviejų mados namų aprengtos įžymybės – Michael Kors apdarais vilkėjusios Gwyneth Paltrow su ilgamečiu mados namų veidu Carmen Kass bei Calvin Klein atstovės Dree Hemingway su net trijose CK reklaminėse kampanijose šį sezoną pasirodysiančia olande Lara Stone.

O štai ši moteris bei jos suknelė išties vertos atskiro aprašymo. Turbūt nesuklysiu teigdama, jog 99 atvejais iš 100 odinį apdarą black tie renginyje vilkinti viešnia atrodo vulgariai ir juokingai, tačiau šįkart manekenės Stellos Tennant pasirinkta ilga juodos odos suknelė, kurta dizainerio Reed Krakoff, atrodė įdomiai, elegantiškai ir tikrai ne pigiai.

Mados ikonos apdovanojimą laimėjusi manekenė Iman su vyru David Bowie ir Vogue stilistė Tonne Goodman.

Steven Kolb su Diane von Furstenberg ir Alexa Chung.

Proenza Schouler duetas su Liya Kebede ir Joan Smalls su Monique Péan.

Stilistė Rachel Zoe ir The Row dizainerės Olsen seserys su Sasha Pivovarova.

Nuotraukos fashionologie, daylife, style

Bučkis