Mada virtualiai | Silvestria by MIMI.C

Viena perspektyviausių Lietuvos dizainerių, apmirusios mados industrijos gaivintoja, nebijanti iššūkių ir stebinanti netikėtomis idėjomis. Neslėpsiu, kad pirmą kartą išgirdusi apie mados kūrėją Mildą Čergelytę, šalies mados gerbėjams geriau pažįstamą slapyvardžiu MIMI.C, kaipmat puoliau ieškoti jos darbų nuotraukų, o štai po kelių mėnesių viskas tarsi apsivertė – jos kurti modeliai patys sklandė internetinėje erdvėje ir ryškaus naujo talento nepastebėti tapo tiesiog nebeįmanoma. Mados Injekcijos finalistės, industriją nustebinusios nauju unikaliu požiūriu į madą ir įdomesnį, neįprastą drabužį, naujausia idėja – pirmasis virtualus lietuviškas mados pristatymas. Manote, kad per drąsu ir Lietuvos mados gerbėjams neaktualu? Leiskite Jus supažindinti su Silvestria.

Užkulisiai

Sukrautos ir kantriai dizainerės nuomonės laukiančios batų dėžės, darbas klūpint ant kelių, iškabintos modelių nuotraukos, nurodymai, kaip daryti kosminį makiažą, bei paskutiniai štrichai prieš filmavimą. Begalė smulkmenų, kuriomis reikia pasirūpinti iki filmavimo pradžios, gula ant liaunų kiek didoką švarką dėvinčios merginos pečių. Net neabejoju, jog Silvestrios moters pasirodymui ant podiumo buvo ruoštasi ilgai ir atsakingai, nors MIMI.C komanda – ganėtinai jauna. “Šio pristatymo organizavimas buvo didelis iššūkis man, tačiau kartu ir puiki proga pasimokyti iš savo klaidų. Manau, jog visa kūrybinė komanda buvo patenkinta savo darbu. Visi jie – patys kūrybingiausi mano sutikti žmonės!  Aš esu labai laiminga ir patenkinta mūsų sukurtu rezultatu” – pasakojo M.Čergelytė.

Kolekcija/Filmavimas

Apie kolekcijos idėją iš pranešimo spaudai:

Konkurso “Mados Injekcija” finalistė Milda Čergelytė savo kolekcijoje „Silvestria“ pristatys drabužius moterims, kurios nusprendė atsiriboti nuo pilko ir neįdomaus pasaulio, sukūrusioms savo tobulą aplinką, į kurią įsileidžia ir tobulus vyrus. Tai planeta “Silvestria”, kurią M.Čergelytė, prisistatanti slapyvadžiu “mimi.c” (mimik) vadina nauju matriarchaliniu pasauliu žemiško pesimizmo ir pilkumo nualintiems žmonėms, kurio gyventojams rūpi grožis, tobulėjimas ir  dvasios polėkis.

“Kosmosas ir kosmetika turi ne tik bendrą šaknį, bet ir kilmę. Tertulianas primena, kad graikai pasaulį vadina žodžiu, kurio tikroji reikšmė yra „puošmena“, o XI a. Jonas Skotas pastebi, kad tiesiogine prasme graikiškasis kosmos reiškia puošmeną (ornatus), o ne pasaulį. Tad grožis ir kosmosas yra neatsiejami“, – tvirtina jaunoji dizainerė. Pasak jos, Silvestrijoje visi gyvena taip, kaip nori, o norai paremti kosmoso logika. Kolekcijoje – bene dvidešimt Silvestrios moterų, pristatančių šio pasaulio idėjas.

Tačiau mane sužavėjo ne tik oficialiame pranešime pateikta versija apie drąsios ir nepriklausomos moters įvaizdį, jos, kaip Silvestrios gyventojos požiūrį į pilką kasdienybę. Žymiai įdomesnis man pasirodė pačios dizainerės požiūris į drabužį, reakciją į jos kūrinius. Pasak M.Čergelytės, įdomaus ar neįprasto drabužio nevalia vadinti praktiškai nepritaikomu avangardu. Manau, jog šį požiūrį ji atskleidžia savo kolekcijos pagrindu pasirinkusi ganėtinai aiškius ir įprastus siluetus, o visą įspūdį ir netikėtus elementus sukūrusi bei atskleidusi detalizuodama, išpuošdama drabužį tarsi žiedas išsiskleidžiančiomis formomis (klostės, dantytos rankovės, kutai, iškelti blizgūs petukai, permatomų audinių deriniai). Taip pat įdomiai atrodė ir energingi ryškių neoninių atspalvių pliūpsniai, derinti su juoda spalva.

Žinoma, ši kolekcija – vienas pirmųjų didesnių dizainerės darbų, tad kritikuoti už paprastumą ar kažką, kas jau atrodo matyta, tiesiog nesinori. Džiugu, kad Lietuvos mados industrija bunda ir kad yra jaunų drąsių kūrėjų, kuriuos domina ne komerciškai patrauklus rezultatas, bet unikalios ir savitos idėjos išpildymas. Sėkmės, Milda!

VIRTUALUS PRISTATYMAS

fashion designer: milda cergelyte
hair stylist: ilma vienazindyte
make up artist: greta babarskaite, agne krapavickaite, international make up center
camera operator: petras skukauskas
video editor: gintare sokelyte
lighting technician: tomas ramanauskas
(Peržiūrėkite paspaudę ant nuotraukos)

Nuotraukos mimi.c

Bučkis