Žiemos 2010 reklamos | Zara

Fast fashion at its best„,- kartą apie ispanišką drabužių tinklą Zara yra pasakęs vienas mados mylėtojas. Pati būdama Zara addict, negaliu nesutikti – ispanų grupei Inditex priklausantis madingos ir nebrangios aprangos tinklas leidžia žengti koja kojon su naujausiomis mados sostinių tendencijomis, o podiumų idėjas paprastiems mados mylėtojams palankiomis kainomis pritaiko vos per keletą mėnesių. Prieš keletą sezonų pati džiaugiausi Stellos McCartney stiliaus boyfriend švarku, Karlo Lagerfeldo kūrinius primenančia juoda suknele, aptarinėjau geriausius Louis Vuitton ir Balmain modelius primenančią avalynę bei stebėjausi, kaip greitosios mados fenomenas keičia visą mados pasaulį.

Mados, skirtos plačiajai visuomenei, idėja atsispindi ir Zara reklamose, kurioms (kiek ironiška) fotografuojasi garsiausi šių dienų supermodeliai, atstovaujantys ir prestižiniams mados namams. Kai net šešis sezonus trukusią Prada reklamos veido karjerą rusė Sasha Pivovarova iškeitė į vieną sezoną Zara reklamoje, daugelis net juokavo, kad manekenė už naująjį darbą turbūt gavo gerokai daugiau nei Miuccia Prada jai sumokėjo už visus darbo su žymiais Milano mados namais metus. Šį sezoną jau trečią kartą iš eilės su Zara dirba vokiečių modelis Toni Garrn, vyrų kolekciją demonstruoja amerikietis Sean O’Pry. Raudoname fone užfiksuoti modeliai dėvi svarbiausias sezono tendencijas atspindinčius drabužių komplektus bei jau verčia patyliukais galvoti, ką rudenį pamatysime Lietuvos parduotuvių lentynose…

Jaukumas, mezginiai, nerūpestinga elegancija, šiltos rudeniškos spalvos… Įkvėpti dizainerių Michaelo Korso, Alexanderio Wango, Hannah McGibbon (Chloe) ir Phoebe Philo (Celine), Zara dizaineriai rudens/žiemos 2010 sezoną pašventė jaukiam bei praktiškam šių laikų klajoklės įvaizdžiui. Manekenė T.Garrn šiltų spalvų kupinose nuotraukose demonstruoja visą eilę mezginių pradedant suknelėmis bei baigiant skandinaviško stiliaus megztiniais su pynės raštu. Jaučiama ir vyriško garderobo įtaka (trapecijos formos švarkas), madingasis minimalizmas (dailus smėlio spalvos komplektas), penktojo dešimtmečio stilistika (ilgas platėjantis sijonas). Tačiau nepriekaištingas stilistų darbas neleido reklaminei kampanijai tapti nuobodžiu megztinių katalogo pavyzdžiu – žaismingai išdraikyti Toni plaukai, priderinti masyvūs aukštakulniai bei vienas kitas aksesuaras nuotraukose sukūrė grunge dvasią, supintą su kasdienišku paprastumu.

ZARA WOMENSWEAR ruduo/žiema 2010

FOTOGRAFAS David Sims

MODELIS Toni Garrn

Nuo moteriškosios kolekcijos neatsiliko ir vyriškoji, kurios reklaminės nuotraukos bei svarbiausių sezono detalių pateikimas man patiko netgi labiau. Kodėl? Nors pirmosios kolekcijos nuotraukose matome aiškią žinutę apie sezono hitą mezginius, vyriškoji kolekcija, pagrindiniu akcentu pavertusi paltą, pateikia daugiau variantų, matome ne vieną madingą modelį, netrūksta smulkių, tačiau stilingų detalių. Nuotraukose atsispindi ir avikailio tendencija (įkvėpė Burberry Prorsum) , ir truputis minimalistiško militarizmo, nepamiršta akcentuoti apykaklių, o vienas pilkas švarkelis net atkartoja nerūpestingą ir tarsi neužbaigtą Lanvin mados namų siluetą. O jau juodas kostiumas su dviejų sagų švarku bei akinamai baltais marškiniais… Drįsčiau teigti, kad gėdos nepadarytų net Givenchy podiumui. Nepriekaištinga.

ZARA MENSWEAR ruduo/žiema 2010

FOTOGRAFAS David Sims

MODELIS Sean O’Pry

Nuotraukos Zara

Bučkis