Ką dėvi stilistai? | Christine Centenera

Atrodo jog tie, kurie sako, kad patekus į The Sartorialist (gatvės mados fotografo Scotto Schumano tinklaraštis) staiga atsiveria visos mados pasaulio durys bei galima save drąsiai laikyti puikiu stiliaus pavyzdžiu, yra teisūs. Na, bent jau jų nuomonę puikiai patvirtintų australiškosios mados ir gyvenimo būdo leidinio Harper’s Bazaar versijos mados redaktorė Christine Centenera. Viena vienintelė nuotrauka su kukliai besišypsančia Christine, kuri tą dieną Paryžiaus mados savaitės metu dėvėjo ryškiaspalvę suknelę bei Yves Saint Laurent aulinukus, pernakt pavertė stilistę visų mados gerbėjų numylėtine bei tapo žiniasklaidos dėmesio garantu. Tačiau įdomiais siluetais drąsiai eksperimentuojanti bei aukštakulnius ir kniedes dievinanti australė, prisidėjusi prie geriausių Harper’s Bazaar Australia darbų, nepaliauja stebinti iki šiol.

Karjerą pradėjusi australiškame Cosmopolitan leidinyje, o dabar Harper’s Bazaar Australia mados direktorės pareigas einanti Christine prisipažįsta, kad jos didžiausia aistra – kniedės, oda ir metalo detalės. Arba, kaip sakė pati australė, „preferably all three at once„. Tad turbūt nėra ko stebėtis, jog Christine spintoje rastume ne vieną Balmain švarkelį, gausiai puoštą metalo detalėmis, trumpą odinį sijoną, net penkias poras jos mėgstamiausių Ksubi džinsų su užtrauktukais. Elegantiškai derinanti blizgųjį rock chic su madingiausiomis sezono detalėmis, stilistė dažnai renkasi kuklesnę spalvų paletę, mažiau aksesuarų. Tiesa, Christine aprangoje beveik visada pamatysite nors po vieną sezono hitą: Celine mados namų odinį švarkelį, YSL aukštakulnius su platforma, plačias sportinio stiliaus kelnes, sumaniai prie juodos aprangos priderintus Prada papuošalus.

Dar viena išskirtinė C.Centeneros stiliaus detalė – įspūdingi bateliai aukšta pakulne. Jau ne kartą Jak&Jil fotografas Tommy Ton užfiksavo dangų siekiančius Gucci aulinukus, kniedėmis nusagstytas Givenchy basutes bei gyvatės odos peep-toe batelius, Balmain žalsvo audinio basutes, Stellos McCartney platformas, mylimiausius Yves Saint Laurent aulinukus. Atrodo, jog ši mergina tiesiog nesiskiria su aukštakulniais? Iš dalies tai tiesa. Christine prisipažino, jog jos pėdos keltis yra itin aukšta, todėl bateliai aukšta pakulne tampa ne tik stiliaus elementu, bet ir… pačiu patogiausiu apavu.

C.Centenera yra daugelio garsiausių Harper’s Bazaar Australia viršelių autorė, jai dažnai tenka dirbti fotosesijose su Holivudo įžymybėmis. Kate Hudson, Eva Mendes, Kate Bosworth, Elle MacPherson – visos šios moterys žurnalo puslapiuose pasirodė įamžintos su Christine parinktais drabužiais. Vienas išskirtinių stilistės bruožų – bandymas į kuo paprastesnį foną įkomponuoti kuo įspūdingesnį drabužį. Stilistė itin mėgsta siurrealistiškus Viktor & Rolf kūrinius, detalius Givenchy dizainerio Riccardo Tisci darbus. Kaip ir savo kasdienėje aprangoje, Christine nesistengia derinių perkrauti aksesuarais, tačiau mielai taiko sluoksniavimą, mėgsta konstrastingas spalvas, neretai jos kurtose nuotraukose modeliai atrodo it be makiažo ir taip išryškinamas drabužių detalių smulkumas, spalvų intensyvumas.

Nuotraukos TFS, stockholmstreetstyle, trendycrew, the sartorialist, jak & jil

Bučkis