Fashion’s Night Out NY | Mados šou

Nors Vilnius savo mados šventę surengs tik rytoj, viena didžiausių pasaulio mados ir stiliaus sostinių Niujorkas jau pradėjo didžiulį mados vakarėlį su grandioziniu mados šou, vykusiu pačioje miesto širdyje – Lincoln Centre kieme. 150 modelių, 171 drabužių komplektas, penkios skirtingos temos, gausybė dizainerių ir virš 1500 pristatymą stebėjusių svečių – taip Niujorkas pasitiko mados savaitę ir pradėjo globalią mados šventę.

VIETA

Lincoln Centre kiemas, gausybė kėdžių, skirtų 1500 iškart bilietus išgraibsčiusių svečių, įspūdingai apšviestas fontanas ir sudėtingas bei koncentrišką labirintą primenantis podiumas. Vogue komandos organizuota mados šventė nustebino ne tik didingumu, bet ir mados pasauliui nebūdingu tikslumu – šou prasidėjo tiksliai 7:30 vakaro, nors vėlavimo galimybės neatmetė net pati Anna Wintour. Šou, transliuotą kanalu CBS, komentavo Vogue redaktorius Andrew Leon Talley ir modelis bei mados fotografė Hanneli Mustaparta.

ĮŽANGA

Visos šviesos staiga nukreipiamos į gatvę ir… pasirodo bestogis turistinis autobusas su keturiolika garsiausių pasaulio modelių, dėvinčių FNO marškinėlius ir prabangius ilgus sijonus. Išžengusios į aikštę, merginos, tarp kurių buvo ir Karlie Kloss, VS angelai Alessandra Ambrosio su Adriana Lima, ir Naomi Campbell, pradėjo įspūdingą žygį ilgu bei sudėtingu podiumu.

ŠOU

Garsiausiems pasaulio supermodeliams paskelbus pristatymo startą, pasirodė visos 150 manekenių, suskirstytų į penkias skirtingų sezono tendencijų grupes: „Fifties Flair“, „Tartan Twist“, „Rock Chic“, „Go Global“ ir „Jazz-Age Cool“. Aprengtos skirtingais  drabužių deriniais bei padailintos kruopščiai kurtu makiažu, manekenės pradėjo tikrąjį pristatymą vis sustodamos, apsisukdamos bei eidamos ratu. Tarp 150 garsiausių merginų buvo ir nemažai lietuvaičių: Edita Vilkevičiūtė, Eglė Tvirbutaitė, Rasa Žukauskaitė, Julija Steponavičiūtė, Giedrė Dukauskaitė.

KULMINACIJA

Modeliams baigus pristatymą ir išsirikiavus linijomis, ant podiumo vėl pasirodė vakariniais apdarais vilkintys supermodeliai bei netikėti vakaro svečiai – grupė N.E.R.D. su Pharrelliu Williamsu, atlikusiu dainą Hot’n’Fun. Beje, grupės vaikinams teko garbė vakaro žvaigždes merginas palydėti į Fashion’s Night Out autobusą bei mojuojant didžiulei miniai kartu palikti Lincoln Centre.

VIDEO

Nuotraukos TFS

Bučkis