Milano mados savaitė pavasariui/vasarai 2011 | Versace

Versace deivė grįžta! Gal ne tokie įspūdinga ar kerinti kaip auksiniais Donatellos Versace laikais 2005-2008 metais, tačiau vis tiek sugebanti sužavėti išskirtiniu grakštumu, jaunatviškumu, itališka elegancija, dievišku grožiu. Po itin nesėkmingos ir net kičine išvadintos rudens/žiemos 2010 kolekcijos savotišką lūžį patyrę mados namai nusprendė, kad smunkantį Versace populiarumą gali išgelbėti tik grįžimas prie ištakų – mados namų įkūrėjo Gianni Versace stiliaus, kai moterys ėjo iš proto dėl jo spalvingų mini suknelių bei nepriekaištingų kostiumėlių siluetų. Atrodo, jog velionio brolio išrasta formulė šįkart padėjo ir D.Versace.

Kolekcija

Kai išgirstu Versace vardą, iškart pagalvoju apie stiprią, valdingą ir savo moteriško žavesio nebijančią panaudoti kaip ginklo moterį. Jos ilgos kojos paryškintos nuostabia aptempta minimalistiška suknele ir aukštakulnėmis basutėmis, pečiai apnuoginti, rankose nedidelė delninukė, plaukai ir oda spindi it graikų deivės Afroditės, o žvilgsnis pavergia. Būtent tokią moterį šįkart ir pamatėme ant mados namų podiumo. Tiesa, kiek griežtesnę – po gausybės patirtų nuopolių ir pakilimų ji nebėra nusiteikusi žaidimams.

Kolekcijos ašis – suknelės ir Viduržemio jūros regiono spalvos. Mados namų pasiūlytas ganėtinai dalykiškas stilius šįkart prigijo prie Maxo Azrios išpopuliarintų kelius siekiančių berankovių suknelių modelių įspūdingomis iškirptėmis, tik D.Versace variantas gerokai subtilesnis, pasirinktas paprastesnio audinio ir dailesnių detalių, ryškesnių spalvų derinys. Būtent spalvų paletė ir susilaukė didžiausio dėmesio – ji laviravo nuo akinamai baltos iki ryškių jūros mėlynumo ar saulėlydžio oranžinės spalvų, dizainerė iš naujo panaudojo ir G.Versace kadaise labai mėgtą dryžuotą audinį.

Dar viena kolekcijos ypatybė – įvairūs audinio karpymai, kuo įdomesnės detalės. Drabužiuose iš naujo atgimė graikiškas linijos ornamentas, ties rankovėmis ir krūtine iškarpytas audinys (linijos itin grakščios, primenančios jūros bangavimą), vietomis net palikta nuoga pilvo sritis, tad mados kūrėja iškart nurodė, jog šie drabužiai skirti tik itin jaunoms, bet žaismingą klasiką mėgstančioms klientėms.

Vieninteliu kolekcijos minusu pavadinčiau odinius ansamblius, kurie tarsi iškrito iš lengvų ir gaivių spalvų apdarų konteksto. Juos puikiai galėjo pakeisti medvilnė ar net šilkas. Tačiau nekreipiant dėmesio į šį mažą trūkumą bendrai kolekciją būtų galima įvertinti išties aukštu balu. Keletą metų Milanui trūko Versace moters, jos stiprybės, veržlumo, viliokiškumo. Smagu, kad ji pagaliau grįžo.

Detalės/Užkulisiai

Video

Nuotraukos style, vogue

Bučkis