butiq.lt + Spintos Guru | Rudens/žiemos garderobo gidas

Šilumos, jaukumo ir patogumo! Manau, jog tikrai nesuklysiu teigdama, kad šie trys žodžiai renkantys vėlyvo rudens-žiemos garderobą dažnai būna gerokai svarbesni už stilių, madą ir dekoratyvias detales. Puošnias palaidines pradedame slėpti po storais dideliais megztiniais, dailius sijonus po sujuosiamais paltais, įdegusias kojas – storiausiomis pėdkelnėmis. Tačiau gavusi progą peržvelgti naują šventinį internetinio mados salono butiq.lt asortimentą ir prisiminusi Jūsų prašymus be Net-A-Porter pavyzdžių į kuriamus derinukus įterpti ir šį tą pasiekiamesnio, nusprendžiau, kad prieškalėdinis laikotarpis – pats geriausias metas pasiūlyti šį tą naujo tiek kasdienai, tiek vakarui. Šį tą ne tik šilto, jaukaus, patogaus, bet ir gražaus, stilingo bei pasiekiamo lietuvaitėms mados mylėtojoms.

Per daug negalvojusi nusprendžiau, jog gruodžio mėnesiui aktualiausia turėtų būti dviejų tipų apranga: stilinga ir patogi kasdienė bei puošnesnė ir įdomesnė kokteilio. Pirmajai butiq.lt siela ir galva Agnė rekomendavo jaukų ir šiltą megztinį su elnio motyvu, tamsias šilko kelnes, keletą dailių paltukų, apsiaustų. Šias detales derinau su praktiškomis striukėmis ir megztiniais, trumpo aulo bateliais, stambiais šalikais, keletu nedidelių, bet dėmesį patraukiančių aksesuarų. Prisimindama svarbiausias sezono tendencijas rinkausi avikailį, tarsi iš tėčio spintos ištrauktus oversized mezginius, batelius su vos kelių centimetrų aukščio pakulne, išpopuliarintus Chloe ir Celine mados namų, portfelio tipo rankinių. Negalėjau pamiršti ir ypatingo akcento – vadinamojo šaliko/movos, išpopuliarinto Burberry mados namų prieš keletą sezonų. Prisipažinsiu, jog pati pagal šių mados namų modelį bandau nusimegzti panašų aksesuarą.

Antroji dalis – kokteilis. Suradusi keletą puikių FCUK ir Gat Rimon mažos juodos suknelės variantų, nusprendžiau šiek tiek paeksperimentuoti ir pristatyti derinius, tinkamus tiek modernios klasikos mėgėjoms, tiek rock’n’roll krypties mylėtojoms. Kadangi net keletą suknelių puošia permatomas audinys ar nėrininiai krūtinės srityje, daugiau dėmesio šįkart skyriau avalynei, aksesuarų tarpusavio darnai. Jei papuošalų ar papildomų detalių nemėgstate – klasikinė išeitis „juodi bateliai plius lakinė delninukė“ visada padės išsisukti iš keblios situacijos.

1. Out and about

Avikailio švarkelis, derančios faktūros odos ir kailio bateliai, stilinga rankinė ir laisvos patogios šilkinės kelnės – paprastas, tačiau universalus pasirinkimas, tinkamas tiek vakare einant į kavinę, tiek dienai. Žinoma, vėsiomis dienomis iš po striukės gali šiek tiek kyšoti ilgas patogus megztinis, o plaukus slėpti prie jo deranti megzta kepurė. Jei pasirinksite šilkinį švarkelį ar palaidinę, derinys be striukės gali virsti įdomiu kokteiliniu pasirinkimu.

2. Raudonkepuraitė

Kartais užtenka vieno įdomesnio akcento, kad pavyktų pagyvinti visą derinį, net jei tai – elnias ant megztuko krūtinės. Šį derinį skiriu visoms didesnių šalčių nebijančioms vėjavaikėms, kurios ir žiemą neišsižada žaismingų sijonų. Šiltos pėdkelnės, šalikas ir ilgaauliai – būtinybė, žavingas akcentas – apsiaustas. Tetrūksta tik raudonos kepuraitės.

3. Laisvalaikis

Šis derinys – mano suvokiamo patogumo ir elegancijos darnos viršūnė. Haremo stiliaus kelnės (šįkart – iš zomšos), tarsi vintage radinys atrodantis paltukas, jaukus megztinis, patogi avalynė, didelė rankinė ir priderintos pirštinaitės – puikiai įsivaizduoju taip laisvalaikiu apsirėdžiusią net elegantiškąją Grace Kelly, tik vietoje Fendi rankinės ji neštųsi nemirtingą Hermes modelį.

4. Noir

Vienas mėgstamiausių mano derinių, leidžiantis suklijuoti net keletą mano mėgstamiausių detalių: šiltus šortus, apsiaustą, batelius su platforma (matavausi pati – atrodo nuostabiai), per petį permetamą rankinę, didelį šaliką ir raštuotas kojines. Vis tik tenka pripažinti, jog all-black deriniai su keletu stilingų akcentų visad atrodys geriau nei paprastesni minimalistiški ryškiaspalviai modeliai.

5. Liūtė

Kokteilinis derinys žiemos sezono vakarėliui. Vėlgi monochrome paletė, minimalistiško modelio suknelė, tačiau įspūdingos detalės: permatomas audinys, „kailio“ aukštakulniai, masyvus žiedas, priderinta pailga delninukė. Tetrūksta ant pečių užmetamų rockstar stiliaus dirbtinių kailinukų ir juodu kontūru apvestų akių.

6. Ramus vakaras

Šis tas mėgstančioms ramesnius pasisėdėjimus prie gero vyno taurės elegantiškoje aplinkoje. Vėlgi klasikinė LBD, nuraminta juodu megztuku ir juodais aukštakulniais, tačiau pagyvinta derančia apyranke ir delninuke, kurios puoštos metalo detalėmis. Tinkama toms, kurios kelių aksesuarų pagalba nori vis iš naujo prikelti tą patį juodą derinį.

7. Retro

Viena mėgstamiausių mano butiq.lt suknelių, kurią svarsčiau įsigyti Mados Nakčiai ir kuri tinkama turbūt visiems figūros tipams. Nors tada norėjau ją derinti prie klasikinių aukštakulnių ir švarkelio, šįkart ją paverčiau smagaus ir patogaus retro stiliaus derinio dalimi su madingu megztuku iš storų siūlų, portfelio tipo rankine ir akiniais apvaliais rėmeliais.

8. Vamp

Nemari klasika – paprasta suknelė aukštu kaklu, apie koją satino kaspinu besivyniojantys bateliai, lakinė delninukė ir vienas dėmesį patraukiantis papuošalas, nepriekaištingai užbaigiantis ansamblį. Ką čia bepridėsi – tiks tiek meno parodai, tiek Naujų Metų vakarui.

9. Keep it simple

Kitoks LBD pritaikymo būdas – derinimas su kasdieniais patogiais drabužiais, t.y. dideliu megztiniu, aulinukais, madinga laisvalaikio stiliaus rankine-„kibirėliu“. Siūlyčiau atkreipti dėmesį į smulkias derančias detales: metalo kniedžių liniją palei suknelės iškirptę, metalines rankinės kniedes, žiedo formą. Įvaizdžiui užbaigti tinkamiausia „ką tik iš lovos“ tipo palaidų plaukų šukuosena, įkvėpta Mary-Kate Olsen.

10. Klasika

Daili suknelė, priderinta delninukė, juodas švarkelis ir juodi aukštakulniai – pradedant vakariene restorane ir baigiant darbo susitikimu, tai – nepamainoma kombinacija. Jei tik turite kelis suknelių variantus (viena kukli tamsi, kita – šviesesnė ir puošnesnė), galite juos drąsiai kaitalioti ir žaisti skirtingais aksesuarais.

Įsigyti butiq.lt prekių iš mano kurtų derinukų galite ČIA

Nuotraukos butiq.lt ir net-a-porter

Bučkis