Ruduo/žiema 2011 | Geriausi aksesuarai

Madų savaičių metu visad be galo įdomu stebėti nenutrūkstamą naujų dizainerių darbų srautą. Apžvelgiant kolekciją (o tų apžvalgų dažniausiai būna ne tiek ir mažai…), rodos, spėji tik trumpai apibūdinti kolekcijos nuotaiką, įkvėpimo šaltinius, kiek detaliau aprašyti įmanoma tik pagrindinius siluetus ir faktūras. O kaip detalės, aksesuarai? Šį punktą, deja, tenka dažnai praleisti, o kai kurių darbų avalynė ar rankinės išvis lieka nepastebėti. Tačiau mados namų aksesuarų kūrėjų šlovės valanda ateina jau po madų savaičių, kai mados gerbėjai puola ieškoti ne ryškiausių podiumų hitų, o… būtent tų smulkesnių garderobo detalių, kurias žymiai paprasčiau taikyti ir kurios ne taip greitai išeina iš mados kaip sezono naujiena tapusi suknelė ar kelnių modelis. Ir ne, nekalbu apie bendrą kailio tendenciją (o jo būta visur nuo batelių noselių iki rankinių dekoro) ar skirtingų faktūrų derinimo maniją (dar viena ryški rudens aksesuarų kryptis, kai sumaišomi audiniai, spalvos, faktūros). Taigi šiandien Jums pristatau dešimties man labiausiai patikusių aksesuarų kūrėjų geriausius sezono darbus, kurie ne tik paliko geriausią įspūdį, tačiau ir pateko į savotišką ateinančio rudens wishlist‘ą.

ALEXANDER WANG

Šio Niujorko kūrėjo kolekcija pateko į mano favoritų sąrašą, neatsilieka ir kolekcijos aksesuarai. Pernai apdovanojimą už puikią (ir itin madingą) aksesuarų liniją pelnęs A.Wangas ir šį sezoną tęsia anksčiau pradėtus darbus bei toliau taiko auksinę pelno formulę: puikios miesto merginai tinkančios rankinės (kaip antai Rocco ar Coco modeliai), kiek gruboki, tačiau velniškai viliojantys suvarstomi aukštakulniai ar aukštakulnės basutės.

STELLA MCCARTNEY

Dar viena kolekcija, patekusi į mylimiausiųjų dešimtuką. Britų dizainerė S.McCartney savo darbuose griežtai atsisako naudoti natūralią odą ar kailį, tad jų nėra ir kuriamuose aksesuaruose, tačiau tai jų vertės tikrai nesumenkina, o Stellos kuriamos rankinės bei bateliai mados namams atneša išties nemažai turto. Mano asmeniniai favoritai šioje kolekcijoje yra žemakulniai batai – jų lakuota dirbtinė oda, subtilus modelis ir dailūs sagtelių papuošimai taip ir vilioja pėdas išvaduoti iš aukštakulnių jungo.

MIU MIU

Auksinio Holivudo laikų įkvėpta Miuccios Prados kolekcija šįsyk sulaukė puikių įvertinimų ne tik dėl drabužių, bet ir dėl nuostabių minkštų formų delninukių, pasiūtų iš aksomo, verstos odos ir net sezono hito – kailio. Teigiama, kad delninukės (nors ir ne tokios mažos) pasižymi ypatingu talpumu, o jų neutralios spalvos tinka prie bet kokio drabužių derinio. Pagrindinis avalynės bruožas – stambus kiek įgaubtas kulnas.

CAMILLA SKOVGAARD

Nors su šia avalynės dizainere detaliau susipažinti dar neteko, jos kurti aukštakulniai bateliai su futuristiška „aštria“ platforma ir meistriškai išpjaustytais odos dirželiais jau tapo mados elito numylėtiniais. Šį sezoną tokiems batams neatsispirčiau ir aš – jų siluetai atrodo nušlifuoti tarsi geriausi deimantai, o spalvų gama – itin rami.

CHLOE

Aštuntojo dešimtmečio žavesiu ir toliau alsuojantys Chloe mados namai nors ir nesužavėjo savo kolekcija, aksesuarai išėjo, kaip visada, puikūs. Užtenka pažiūrėti į nepakartojamą rankinę su kobrą primenančią dekoracija ar pitono aukštakulnius, ir pasidarys aišku, jog šie aksesuarai skirti ne kiekvienai moteriai.

YVES SAINT LAURENT

Viena iš sėkmingiausių sezono kolekcijų rankinių prasme. Yves Saint Laurent mados namai tikrai žino, ką mėgsta jų klientės – tamsias klasikinių spalvų rankines jau pamėgtais dėžutės ar Muse modeliais. Šįkart rankinės buvo siuvamos iš trumpo plauko kailio, lakuotos odos. Taip pat žiūrovams buvo pristatyta ir auksinių papuošalų linija bei klasikiniai platforminiai bateliai.

PAMELA LOVE

Mados gerbėjams jau puikiai žinoma aksesuarų dizainerė Pamela Love šįkart buvo įvėpta ne tik olose susidarančių kristalų, tačiau ir žmogaus… žandikaulio, sukandimo, dantų. Pasirinkusi įdomų būdą akmenis įkomponuoti į papuošalą, P.Love drąsiai eksperimentavo su sendintais metalais bei įvairių formų bei ilgių pusbrangiais akmenimis.

CHRISTIAN DIOR

Pasirodo, jog dailiosios Christian Dior mados namų romantikės taip pat gali būti agresyvokos. Nusprendusi į nuotrauką nebekomponuoti papuošalų bei rankinių, sugalvojau paryškinti būtent šią įspūdingą „kablų“ didybę, taip nuostabiai tinkančią manieringai šio sezono Dior aristokratei.

LANVIN

Na kaip gi be vienų mylimiausių mados namų… Lanvin mados namų pasiūlyti aksesuarai mano akį patraukė savo spalvomis (įvairūs raudonos ir rudos atspalviai), ganėtinai kampuotomis formomis, metaline apdaila. Mados namai rudeniui siūlo masyvius akmenų papuošalus ant plonytės grandinėlės, nedideles per petį permetamas rankines ir smailiakulnius baklažano spalvos aukštakulnius.

GIVENCHY

Modernioji šių dienų amazonė taip pat trokšta praktiškumo, ar ne tiesa? Vietoje ryškių spalvų ji renkasi tarsi nupolituotą lakinę odą (batai, delninukės), o dideles rankines su malonumu išjeičia į kuo mažesnes. Vis tik pačios įspūdingiausios detalės čia turėtų būti panteros atvaizdas bei gėlių rašto pakartojimai, puikiai atitinkantys bendrą kolekcijos nuotaiką.

Nuotraukos style.com

Bučkis