Cruise 2012 | Chanel ir The Tale of a Fairy

Nors lietuvės mados gerbėjos dar tik pradeda planuoti savo vasarinį garderobą ir šiomis dienomis nelabai noriai lenda iš šiltų megztinių, kas, jei ne Karlas Lagerfeldas, bent trumpam gali mus mintimis nukelti į saulėtąją Prancūzijos Rivjerą, kurios krantus skalauja Viduržemio jūra, o Antibų kurorte laiką smagiai leidžia Chanel mados namų svečiai,  pakviesti stebėti naujausios Cruise 2012 sezono kolekcijos pristatymo ir dalyvavę trumpametražio K.Klagerfeldo šedevro „The Tale of a Fairy“ premjeroje.

Pristatymas

Turbūt būtų net sunku suskaičiuoti, kiek skirtingų miestų savo cruise ir pre-fall kolekcijų pristatymams jau buvo pasirinkęs dizaineris K.Lagerfeldas. Paplūdimyje nutiestu podiumu žavėjomės Venecijoje, maištinga rock’n’roll dvasia kvėpavome San Tropeze, naktinio miesto panorama nuo upe plaukiančio laivo denio grožėjomės Šanchajuje. Tačiau šįkart kūrėjas siūlo kiek kitokią temą – ištaiginguosius Antibus, Europos turtinguosius savo nuostabiu pajūriu bei viešbučiais viliojančius dar nuo 1920-ųjų. Jei netoliese esantis San Tropezas atskleidė maištingąją bei žaismingąją Chanel mados pusę, Antibai grįžta prie visko, kas tik alsuoja prabanga.

Pristatymas vyko Hotel du Cap viešbučio sode, kurį pats K.Lagerfeldas užsakė dar prieš metus ir kurio teritorijoje sukūrė ir savo naujausią trumpametražį filmą. Kuo ši vieta taip sužavėjo dizainerį? „Šis viešbutis ne tik puikiai išsaugotas bei prižiūrimas, tačiau čia galioja ir kiek kitoks aprangos kodas. Svečiai turi sugebėti pasipuošti ir prisiderinti prie prabangių jachtų, apsileidimas čia tiesiog neatleistinas“,- pareiškė vokietis,- „tačiau aš nenorėjau pasinerti į retro dvasią. Pripažinkite – šio miesto svečiai dar niekad nebuvo tokie pasiturintys kaip dabar ir čia jų pagrindinis tikslas yra leisti pinigus. Tiesa, leisti juos stilingai.“

Pakvietimas

Kolekcija

Žinoma, tikriausiai ne vienas Jūsų pagalvosite, jog Karlas ir vėl nieko naujo nesugalvojo, nes tradiciniai Chanel siluetai ir vėl liko nepakitę, o didžioji dalis finalinių suknelių atrodo „kažkur matytos“. Ginčytis sunku, nes cruise kolekcijos dažniausiai orientuotos į pirkėjus, norinčius investuoti į vieną kitą nesenstantį drabužį, o ne įsigyti konkretaus sezono tendencijas atitinkantį ready-to-wear drabužį. Kaip teisingai pastebėjo apžvalgininkas Timas Blanksas, sprendimas pristatyti didelę ir visoms progoms pritaikomą kolekciją išties komerciškai palankus. Juk tokia kolekcija parduotuvėse užsilaikys gerokai ilgiau nei vieno sezono įgeidžius tenkinanti RTW.

Pats kūrėjas, kalbėdamas apie kolekciją, paminėjo Holivudo legendą Ritą Hayworth ir jos vyrą princą Aly Khaną, mėgdavusius XXa. penktajame dešimtmetyje atostogauti Hotel du Cap viešbutyje kartu su kitomis to meto įžymybėmis. Jų įtaka kolekcijai išties ryški, nes drabužiuose netrūksta puošnių vakarinių drabužių elementų (briliantais dekoruotos net paprasčiausių suknelių rankovės), išmoningai derintos juoda ir balta spalvos, siaurėjantys sijonai dailiai pabrėžia klubų liniją.

Finalinę kolekcijos dalį vainikavo visa eilė suknelių, kuriose dailiai komponuotas standus tvidas, lengvas šilkas, permatomi audiniai ir gausus siuvinėjimas. Art deco erą primenantys grafikos elementai bei eilės perlų, puošiančių drabužius atrodė išties puikiai, o vietomis nuo blizgesio net pradėjo skaudėti akis. Tiesa, Karlas laikėsi kiek kitokios nuomonės: „Too much may not be enough…“

Detalės

Nors ši kolekcija pasižymėjo kaip niekad vientisais siluetais bei minimalistišku derinimu (tai neturi nieko bendra su prabangos jausmu!), K.Lagerfedas pasistengė, kad pagrindinį įspūdį kurtų… papuošalai, brangakmeniai, perlai. Dizaineris neslėpė ir net didžiuodamasis teigė, jog visos kolekcijoje matytos puošmenos buvo tikrai ne spalvotas stiklas ar dirbtiniai perlai, nes „Antibuose atskirti kopijų nuo originalų nereikia – čia viskas tikra“. Įdomus faktas – pristatymo metu parodyta net 90 gražiausių Chanel Haute Joaillerie kūrinių.

Chanel filmas

The Tale of a Fairy

Vaidina: Kristen McMenamy, Amanda Harlech, Anna Mouglalis, Freja Beha, Baptiste Giabiconi, Bianca Balti

Nuotraukos chanel news, vogue, style.com, daylife, TFS

Bučkis