Ką dėvi stilistai? | Julia Sarr-Jamois

Rodos, praėjo vos daugiau nei metai nuo pirmųjų šios įstabios merginos pasirodymų mados sostinėse, o mados gerbėjai, fotografai bei tinklaraštininkai jau spėjo ją pamilti. Net neabejoju, jog, jei domitės mados pasauliu už podiumo ribų, ją matę būsite ir Jūs: įspūdingi, tačiau sportiniam stiliui artimi deriniai, ryškios spalvos, daili liekna figūra ir su niekui nesupainiojama afro šukuosena. Nors jai vos 23-eji, ši įsimintinų bruožų gražuolė jau spėjo įsitvirtinti mados leidinyje Wonderland ir tapti mados redaktore bei mados savaičių gatvės stiliaus dėmesio centru. Pristatau Jums vieną įdomiausių naujų industrijos veidų – Julia Sarr-Jamois.

Pristatant šią mados asmenybę tikriausiai reikėtų pradėti nuo trumpos biografijos bei charakteristikos. Julia yra pusiau senegalietė, pusiau prancūzė, jos šeima gyvena aukštosios mados mieste Paryžiuje. Merginos polinkis mėgautis mada ir eksperimentuoti pasireiškė dar paauglystėje: bandymas kiek įmanoma labiau pakeisti mokyklinę uniformą (raštuotos pėdkelnės, neįprastos spalvos paltukas), trumpi modelio karjeros momentai fotografuojantis Diesel ir Fred Perry reklamoms. Įstojusi į koledžą Julia netrukus jį mesti ir visą savo laiką skirti gautam bandomajam darbui i-D žurnale. Pamažu kildama karjeros laiptais ji pasiekė kol kas aukščiausią tašką – 2010 metų lapkritį tapo žurnalo Wonderland mados redaktore ir dabar gyvena Londone, Brixton rajone.

Tačiau labiausiai mane žavi ne šios merginos įspūdingai greitas skrydis į mados olimpą, bet asmeninis stilius, jau ne pirmą sezoną traukte traukiantis gatvės mados fotografų objektyvus. Naujausi dizainerių kūriniai, derinti su Topshop ar Marks&Spencer, puikus skonis ypatingiems aksesuarams ir, žinoma, didžioji šukuosena – štai kuo prancūzaitė pavergia kiekvienąkart pasirodžius naujai jos nuotraukai. Štai įspūdingą ryškių nėrinių Christopher Kane sijoną ji derina su paprasčiausia pilka palaidine, o bananais išmargintą Prada drabužį papildo trumpu kailiniu švarkeliu. Tiesa, kartais paprastumu ją sužavi ir garsių dizainerių kūriniai – štai paprasčiausią pilką sportinį džemperį ji įsigijo Balenciaga parduotuvėje, tačiau sakosi džemperius mylinti nepriklausomai nuo jų gamintojo („Give me a good sweatshirt anytime!“, kaip sakė interviu su Vogue žurnaliste metu).

Reikėtų pabrėžti ir Julios meilę vintage radiniams. Redaktorė pasakoja, jog devintajame dešimtmetyje jos mama Brixtono turguje turėjo savo prekystalį, kur pardavinėjo senus puikius drabužius: „Visi mano džinsiniai drabužiai, ypač tamsios džinsinės kelnės – viskas paveldėta iš mamos“.

Taigi Julia Sarr-Jamois yra neabejotinai viena ryškiausių šių dienų mados asmenybių, sugebančių Prada ir Margiela derinti su senu patogiu megztuku iš parduotuvės prie namų. Akį traukiantys raštai, vaivorykštės spalvomis mirgantys drabužiai, paprasti, bet įdomūs siluetai ir, žinoma, šukuosena („Kartais kliudanti einant pro duris“,- sako Julia) iš mūsų mylimiausių tinklaraščių, rodos, dings dar negreitai…

Nuotraukos TFS, Jak and Jil, Vogue, Style, Stockholm Streetstyle

Bučkis