Naujoji stiliaus ikona | Elena Perminova

Turbūt ne kartą teko girdėti apie modelius, kurių gyvenimas primena tikrą Pelenės istoriją: skurdi vaikystė, netikėtai gimtoje gatvėje atsiradęs garsus agentas, po kelių savaičių sublizgę mados sostinių podiumai ir nuo tada garantuotas mados pasaulio numylėtinės statusas. Kažką panašaus teko girdėti ir apie manekenę, šiuo metu dirbančią POP žurnale, 24 metų amžiaus rusę Eleną Perminovą, apie kurią visų pirma sužinojau iš gatvės stiliaus tinklaraščių. Tačiau tiek Elenos išskirtinis stilius, tiek jos žavesys neprilygsta jos gyvenimo istorijai: gimė Novosibirske, 16-kos prievarta tapo narkotikų platintoja, atsidūrė teisme, vos nežuvo, bendradarbiavo su policija, o po kelerių metų jos vardas jau buvo linksniuojamas Maskvos elito vakarėliuose, o už parankės ją laikė vienas turtingiausių Rusijos žmonių Aleksandras Lebedevas. Primena Holivudo pasakas, tiesa? Bet šįkart dėmesį vis tik siūlau atkreipti ne į Elenos asmeninį gyvenimą, o išskirtinį stilių ir pelnytą naujosios mados ikonos titulą.

Nėra ko slėpti – apie šią merginą dabar kalbama išties daug. Ir gerų dalykų, ir nelabai. Štai paaiškėjo, kad ji fotografavosi Playboy žurnalui („Nemanau, kad tai gėdinga – šis leidinys Rusijoje yra gan rimtas“,- sako Elena), kalbama, kad ji yra viena pagrindinių „naujųjų rusių“ mados pasaulyje ir kad couture į jos spintą plaukia tik dėl garsaus ir turtingo vyro sąskaitos su nesibaigiančia nulių eile. Apkalbinėti lengva, bet peržiūrėjus bent keletą derinių kaipmat pastebėsite, kad Elena – ne tokia. Ji išties myli madą, yra demonstravusi Giambattista Valli kolekciją Paryžiuje, nepraleidžia nė vienos mados savaitės, dirba mados leidinyje (jei neklystu, yra mados redaktorė), atvirai reiškia prielankumą jauniems Londono dizaineriams Christopheriui Kane’ui ir Garethui Pughui.

Dar vienas žavus dalykas – Elena nebijo nusižengti „vieno padėvėjimo“ taisyklei ir drąsiai dėvi jau ne kartą rodytus drabužius bei avi mylimus batelius. Bekulnės Valentino basutės, Maskvoje pirkti baikeriški juodos odos batai, juoda skrybėlė, užtrauktukais dekoruotas sijonas, Burberry aulinukai – visos šios detalės Elenai mielos ir ji drąsiai jas derina iš naujo. Taip pat ji nebijo rizikuoti ir mielai renkasi ryškias spalvas, permatomus audinius, keistus, net kiek vyriškus drabužius. Jai beveik nereikia makiažo, o natūraliai šviesių plaukų nekankina dažais. Prieš keletą metų laukdamasi savo ir Aleksandro sūnaus, ji tapo puikiu pavydžiu, kaip būsimosios mamos gali toliau eksperimentuoti su dizainerių apdarais ir sėkmingai maskuoti apvalėjantį pilvuką. Rodos, Elenos žvaigždė vis dar kyla ir jau laukiu nesulaukiu kitos mados savaitės bei naujų jos idėjų.

Nuotraukos TFS, Stockholm Streetstyle, Style.com, Jak and Jil

Bučkis