Sekmadienio pasirinkimas | Sezono veidas Aymeline Valade

Jei reikėtų „statyti“ už vieną merginą, šį sezoną labiausiai sužibėsiančią ant podiumų, aš tikriausiai pasirinkčiau 25 metų amžiaus prancūzę Aymeline Valade, kurios tiek vardą, tiek veidą patarčiau įsidėmėti ir kiekvienam mados gerbėjui. Praėjusį rudens/žiemos 11’12 sezoną sužibėjusi itin ryškiai bei užsitarnavusi vietą sezono naujokių top 10, ši mergina jau spėjo susidraugauti su Alexanderiu Wangu, sužavėti Nicholas Ghesquiere bei laimėti mados leidinių redaktorių simpatijas. Ir tai – tik pradžia…

Taigi kas ši paslaptingo žvilgsnio ir neįprastos kaulų struktūros savininkė Aymeline? Oficialiai karjerą pradėjusi 2009 metais, kai pasirašė kontraktą su pirmąja savo agentūra, mergina dar studijavo komunikaciją ir reklamos verslą. Beje, ją pastebėjęs agentas A.Valade pamatė… važiuojančia riedlente į darbą reklamos agentūroje, kur būsimoji manekenė kūrė rinkos strategijas, domėjosi statistikomis bei tyrė skirtingas klientų grupes. Tiesa, manekenė iš tiesų sužibo tik praeitais metais, kai ji dirbo Milane ir netikėtai nuvyko į Balenciaga mados namų improvizuotą atranką. Ji dėvėjo seną odinį švarkelį, paprastus marškinėlius ir nesivargino susitvarkyti plaukų, nes buvo įsitikinusi, kad tokiems garsiems mados namams tikrai nebus įdomi. Kitą savaitę Aymeline jau skrido į Paryžių ir pristatė Balenciaga kūrinius bei savo išskirtiniais stipriais bruožais sužavėjo mados namų dizainerį Nicholas Ghesquiere.

Nuo to laiko jos karjera jau primena Pelenės istoriją, kurioje antras ryškus momentas buvo pažintis su Niujorko kūrėju Alexanderiu Wangu ir jo pristatymo „atidarymas“ (tą sezoną ji „atidarė“ ir Louis Vuitton, Etro, „uždarė“ Chloe). „Aš visuomet išsirenku merginą, kuri galėtų savo išvaizda nupasakoti kolekcijos esmę. Aymeline man pasirodė ypatinga, tai būtent ta mergina, apie kūrią galvoju, kurią noriu aprengti. Kai pirmą kartą ją pamačiau, pagalvojau „noriu susipažinti“, su ja norisi atsisėsti ir rimtai pasikalbėti. Ji nėra tiesiog mėnesio įvaizdis – man ji ilgalaikė“,- pasakojo dizaineris. Tiesa, Aymeline „uždarė“ ir paskutinį kūrėjo pavasario/vasaros 2012 šou.

Manau, kad šį sezoną iš Aymeline verta tikėtis dar daugiau. Jau pradėjusi sėkmingą pasirodymą Niujorko mados savaitėje, ji neabejotinai išliks viršūnėje ir kitose mados sostinėse.

Aymeline pavasario/vasaros ’12 pristatymuose Niujorke

Nuotraukos vogue.com, vogue.it

Bučkis