Londono mados savaitė pavasariui/vasarai ‘12 | Burberry Prorsum, Christopher Kane, Mary Katrantzou

Jau kokį trečią ar ketvirtą sezoną iš eilės Londonas gali pasigirti ne tik į gimtąjį miestą grįžtančiais dizaineriais, bet ir vis didesniu savo mados savaitės populiarumu. Vis daugiau aukščiausios klasės modelių, įtakingiausios asmenybės, milžiniškas spaudos dėmesys – atrodo, kad Londonas pamažu atsikrato seniai įstrigusio mados mokyklų karaliaus vardo ir stengiasi įrodyti, jog daugelį talentų ir išlaiko bei yra puiki terpė kurti madai. Šiandien Jums pristatau tris, mano nuomone, geriausiai visą Londono mados savaitę atspindinčias kolekcijas: britiškąją Burberry Prorsum, jaunatviškąją Christopher Kane bei Londono ateitį įkūnijančią Mary Katrantzou.

BURBERRY PRORSUM

Kartais pradeda atrodyti, kad iš mados namų Burberry pamažu virsta tiesiog didžiule verslo imperija, o Christopheris Bailey labiau rūpinasi ne naujomis dizaino idėjomis, bet komercine kompanijos dalimi. Gal pasakyta ir kiek per žiauriai, tačiau ši mintis mane persekioja jau ne pirmą sezoną – kodėl seniau taip džiuginusios brito kolekcijos pamažu tampa tiesiog monotoniškomis spalvingų lietpalčių parodomis? Nors visi ir džiaugiasi internetinėmis transliacijomis bei galimybe drabužius užsisakyti iškart po šou, aš pradedu ilgėtis to Burberry įvaizdžio, kurį buvo taip lengva pamilti.

Šio sezono kolekcija buvo įkvėpta kultūrų susimaišymo, nigerietiškų raštų, saulės nutviekstų spalvų idėjų. Drabužiuose netrūko kontrastingų „feel good“ derinių (violetinė, geltona, žalia, mėlyna, oranžinė, rusva, bordo…), žavių detalių (karoliukų eilės ant platforminių basučių, delninukės), tačiau kažkodėl trūko gyvybės. Ypač sunku būtų paaiškinti kailio, kepurių su bumbulu ir paltų gausą – gal tiesiog taip parodoma, kad, internetinei prekybai prasidėjus, žiemą jau bus galima dėvėti ateinančios vasaros apdarus?

Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear Burberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-WearBurberry Prorsum Spring 2012 Ready-to-Wear

DETALĖS

CHRISTOPHER KANE

Kiekvieną sezoną žadą atimančiais darbais nustebinantis Christopheris Kane’as nusprendė, kad metas į šoną nuvyti visus pompastiškumus ir pasirinkti švaresnį, minimalistiškesnį siluetą. Tik nesuklyskite, nes tai neturi nieko bendro su nuoboduliu ar idėjų trūkumu. Anaiptol – britas, prisiminęs paauglystę, būtent ją savo naujojoje kolekcijoje ir atskleidė bei parodė, kad natūralumas yra geriausias jaunatviško įvaizdžio palydovas. Kūrėją įkvėpė keistos, susikausčiusios ir mokykloje draugų neturinčios paauglės, savo jausmus išliejančios dienoraščiuose bei vadinamuosiuose „scrapbook’uose“ – jos vengia kažko itin ryškaus, bet problematišką charakterį pabrėžia keistomis, sunkiomis formomis.

Skambant Lanos Del Rey dainai „Video games“ (neabejotina ir mano vasaros favoritė) modeliai pristatė visą eilę trumpų, itin griežtai sukirptų suknelių su paprastomis ir akiai mielomis detalėmis: megztomis liemenėmis, švelnios rožinės pudros atspalvio audiniais, baltais marškinukais, gėlėtomis aplikacijomis, kurių idėją Ch.Kane’as nusižiūrėjo vaikščiodamas blusų turguje. Prie įdomiausių detalių priskirti reikėtų ir kolekcijos avalynę – bekulnes sportines basutes. „Mano mergina pasiruošusi bėgti maratoną“,- juokavo dizaineris.

Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear Christopher Kane Spring 2012 Ready-to-WearChristopher Kane Spring 2012 Ready-to-Wear

DETALĖS

MARY KATRANTZOU

Nors šią graikų kilmės dizainerę vis dar norisi pavadinti Londono scenos naujoke, pačiai Mary Katrantzou tai tikriausiai skambėtų kaip įžeidimas, nes mados pasaulis ne tik pastebėjo jos talentą, bet ryškiausios mados asmenybės mielai renkasi jos darbus (ką jau bekalbėti apie įsimylėjusią Anną Dello Russo…). Visas vasaros naktis prie kompiuterio ekrano praleidusi Mary šiam sezonui pasirinko naują kryptį – iš 3D  grafikos „išaugusios“ suknelės šįkart savyje sujungė gėlių trapumą ir metalo tvirtumą. „Dar niekuomet nebandžiau pasirinkti gamtos“,- užkulisiuose sakė dizainerė. Tačiau pristatymo metu net jos podiumas buvo nusmaigstytas šimtais spalvingų gėlių, kurios visos kartu priminė nuostabų kilimą.

Šiek tiek pasikeitė ir dizainerės siluetas – jame nebeliko itin griežtų kampų, vadinamojo „dėžiškumo“ – Mary išbandė figūrą apglėbiančias formas, truputį pūstus princesiškus mini sijonus, sijono ir cigaretės formos kelnių derinį. Vis tik didžiausiu pasisekimu drąsiai pavadinčiau mini sukneles su ilgu šleifu nugaroje ir tarsi kokteilio sluoksniai pereinančiomis spalvomis.

Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear Mary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-WearMary Katrantzou Spring 2012 Ready-to-Wear

Nuotraukos style.com, vogue.com

Bučkis