Paryžiaus mados savaitė pavasariui/vasarai ‘12 | Givenchy

Kaip pastebėjo Vogue.com apžvalgininkė Sarah Mower, retai kada mados pristatymą pradeda Natalia Vodianova, o užbaigia Giselle Bundchen. Skamba kaip kokia supermodelių pasaka, ar ne? Tačiau šįkart jos tapo tik dalimi tos istorijos, kurią savo gerbėjams pristatė Givenchy mados namų dizaineris italas Riccardo Tisci. Ir ne, nereikia iš jo tikėtis kažko ypatingai tamsaus ar svyruojančio ant erotikos ir nekaltumo ribos – naujausia Givenchy pavasario/vasaros 2012 kolekcija nesiekia šokiruoti. Žymiai svarbiau – sužavėti idėjų grynumu, kūrinių lengvumu ir couture lygio kokybe. Kaip tai pavadinti? Mano variantas – dieninis haute couture, įkvėptas karalienės Viktorijos laikų (XIXa. antroji pusė) meno.

KOLEKCIJA

Nepasigeskite juodos spalvos, viliokiškų permatomų audinių ir žemę šluojančių gotiškų apdarų. Naujausias R.Tisci „kūdikis“ išties smarkiai nutolęs nuo to, ką esame įpratę matyti ant Givenchy podiumo, tačiau kokybės suktelėjimu to pavadinti tikrai negalima. Šį sezoną dizainerį įkvėpė ne viduramžiai ar religiniai klausimai, o žymiai romantiškesnės ir lengvesnės temos: Viktorijos laikų menas, pasižymėjęs formų aptakumu, netgi šiokia tokia eklektika, jame dažnai pasirodydavęs undinių motyvas (dar viena kolekcija, susijusi su povandeniniu gyvenimu!) ir, mūsų nuostabai, banglentininkų stilius.

Tiesa, į eksperimentus nenuklydęs R.Tisci šiuos įkvėpimo šaltinius atskleidė labai subtiliai, tad didžioji dalis kolekcijos derinių atrodo ne tik ganėtinai „realūs“ (tinkami ir paprastai klientei, ieškančiai drabužių dienai), bet ir ganėtinai švelnūs, lengvi, jų siluetai teka kūno linkiais tarsi vanduo. Štai pagrindinis derinys, švarkas su siauromis kelnėmis ar šortais, persisluoksniuoja, figūrą optiškai ilgina, o Italijos architektūros bei banguojančios jūros įkvėptos permatomu audiniu papuoštos suknelės nustebina lengvumu, atrodo lyg tuoj ištirps ore.

Finalinė kolekcijos dalis tarsi grįžta prie R.Tisci klasikos – odos, blizgesio, šiokių tokių „suvaržymų“ (grandinės, tarsi korsete įkalintas liemuo), tamsesnių spalvų. Nors aptakios linijos niekur nedingsta, G.Bundchen, J.Smalls ir N.Poly demonstruoti komplektai jau atskleidžia R.Tisci norą viską vėl griežčiau suimti į savo rankas, savo klientei grąžinti drąsesnį požiūrį į dėvimą drabužį.

Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear Givenchy Spring 2012 Ready-to-WearGivenchy Spring 2012 Ready-to-Wear

DETALĖS

Įkvėptas vandens gyvių, R.Tisci jų temą pritaikė ir aksesuarų kolekcijai: padidintam ryklio dančiui, kuris manekenėms pasitarnavo kaip įspūdingas kaklo papuošalas, ir ungurio (!) odos rankinėmis. Vis tik geriausia buvo mados namų parodyta avalynė – mat Givenchy dizaineriai sugeba visuomet rasti tobulą balansą tarp elegancijos ir šiuolaikinės vakarėlių liūtės stiliaus. Ne išimtis – ir ši kolekcija.

UŽKULISIAI

Kadangi pati kolekcija savaime spindėjo savotiška modernia R.Tisci prabanga, buvo nuspręsta ją perkelti ir į užkulisių darbus – manekenių paruošimą pristatymui. Jų visų plaukai su sklastymu per vidurį bei švelniomis bangomis atkartojo G.Bundchen tradicinį įvaizdį, o makiažas (natūralus pagrindas ir akis spindėti priverčiantys du metaliniai papuošimai) atrodė beveik nematomas, tačiau blyksčių šviesoje sužibėjo.

VIDEO

Nuotraukos vogue.it, style.com

Bučkis