Anna Wintour | Stilius 1989-2011

„Chanel“ kostiumėlis, juodi akiniai, nuo pat paauglystės laikų nekintanti griežta šukuosena, bateliai neaukšta pakulne ir būtinai kiek abejinga šypsena – būtent taip daugelio vaizduotė piešia garsiosios amerikietiškojo „Vogue“ redaktorės Annos Wintour paveikslą. Visur ji atrodo tokia pati – griežta, tvarkinga, nuolat dėvinti tik „Prada“ (papildomų asociacijų aiškinti turbūt nereikia), „Chanel“ ir „Marni“ ir nekenčianti rankinių, nes jos, anot redaktorės, gadina moters laikyseną. Tačiau ar kada teko matyti puikiąją perfekcionistę dėvinčią timpes su dideliu megztiniu ar auksinę glaustinukę be jokios liemenėlės? Nors internete įvairių A.Wintour jaunystės nuotraukų išties gausu, šįkart surinkau pačius įdomiausius ir jos stiliaus evoliuciją geriausiai atspindinčius kadrus nuo 1989 metų iki šių dienų.

1989

Nors Amerikos „Vogue“ ji pradėjo redaguoti dar 1988, būtent nuo 1989 prasideda jos era Niujorko renginių scenoje. „Chanel“ kostiumėliai, tamsūs akiniai ir lieknas kojas atidengiantys trumpi sijonai – redaktorė į klasikinį stilių žiūrėjo jaunatviškai.

1990

Kiek spalvų, kiek siluetų, kiek šypsenos! Pradėdama naująjį dešimtmetį, redaktorė, rodos, pati diktavo madą, o vaivorykštės spalvų mini suknelė su dailiomis aukštakulnėmis basutėmis ant raudonojo kilimo neblogai atrodytų ir dabar.

1991

Trumpi klostyti sijonai, aptempti siluetai, neoninės spalvos ir… namie paliktos liūdinčios liemenėlės.

1992-1993

Platėjančių pečių bei didelių kokono siluetų tendencija pastebima tiek nuotraukoje su vyru D.Shafferiu, tiek su K.Lagerfeldu, o štai kadras su dukra Bee parodo, kad A.Wintour žymiai anksčiau nei V.Beckham sugebėjo savo ir dukters aprangą paversti smagiu stiliaus pareiškimu.

1994-1995-2001

1994-1995 metais renginiams redaktorė rinkosi itin lengvų, šviesių audinių sukneles, pabrėžiančias jos kūno linijas, o dalyvaudama 2001 metų „VH1 Fashion Awards“ ji pasirinko sau kiek nebūdingą derinį – džinsus ir marškinėlius.

1996

Mados savaitės pristatyme su Andre Leon Talley redaktorė dėvėjo vyriško stiliaus derinį su dryžuoto audinio kelnėmis bei šilkiniais marškiniais. Perlai bei tamsūs akiniai – būtini.

2003

2003-ųjų A.Wintour – būtent tokia, kokią mes geriausiai žinome. „Chanel“ tvidas, šviesesni plaukai, rankose – tik telefonas.

2010

Įdomu, tačiau galima įžvelgti didelį skirtumą net tarp 2010 ir 2011 metų. Pernai redaktorė itin dažnai rinkosi nuo liemens platėjančias sukneles (už tai galima dėkoti Miuccios Prados pradėtai tendencijai), kiek įvairesni atrodė ir jos papuošalų pasirinkimai – mažiau perlų, daugiau įvairiaspalvių akmenų!

2011

Šiemet A.Wintour kritikų buvo dažniausiai aptarinėjama dėl dviejų ypatybių: jos veidą vis rečiau slėpė akiniai bei kiekvieną derinį užbaigdavo vis tie patys „Manolo Blahnik“ smėlio spalvos atviri bateliai, kuriuos redaktorė derino tiek prie „Chanel“ vakariniuose renginiuose, tiek prie „Balenciaga“ suknelių mados pristatymuose.

Nuotraukos iš style.com, TFS, Industrie, Huffington Post, AP

Bučkis