Prada F/W ’12 | Didysis vaidinimas

Įsivaizduokite situaciją: visas pulkas vyriškos mados mylėtojų internetiniame forume aptarinėja tiesioginę „Prada“ šou transliaciją. Koks žodis žinutėse vartojamas dažniausiai? Ogi epic! Ir, jei nuoširdžiai, sunku ginčytis, nes italų dizainerės Miuccios Prados kolekcija šįkart ne tik įrodė, kad ši moteris geba keistis it chameleonė, bet ir įtvirtino jos pozicijas būsimuose kolekcijos užsakovų sąrašuose. Ne, šįkart neišvysite keistų raštų, kurių pati Miuccia nekęstų, taip pat nematysite ir itin ryškių spalvų bei sprendimų, kurie atrodo it pasiskolinti iš vaikų darželio smėlio dėžės. Šįkart Milane apsilankė britų džentelmenas, tarsi nužengęs iš pirmųjų XXa. dešimtmečių iliustracijų. Šiek tiek panašus į modernų Šerloką Holmsą, tačiau puikiai atliekantis ir prabangių vakarėlių dendžio vaidmenį. Tikras epinis spektaklis, įvykęs ant raudonojo Milano kilimo…

KOLEKCIJA

Įkvėpimas: nors daugelis manė ir juokavo, kad kolekciją tikriausiai įkvėpė garsiosios Vokietijos nacionalsocialistų uniformos, M.Prada išties rėmėsi tarpukario (ypač trečiojo dešimtmečio vidurio) kostiumo tendencijomis – prie kūno prigludęs ir dvi eiles sagų turintis (angl. double-breasted) paltas, itin griežtai kirptas švarkas su gėle kišenėlėje, ties liemeniu suveržti marškiniai. Tiesa, buvo ir subtilių užuominų ir į karaliaus Edvardo VII erą (pirmasis XXa. dešimtmetis), kurias buvo galima pastebėti apatinių drabužių komplektuose.

Spalvos: daugelyje kostiumų vyravo niūrūs pilkos, juodos ir baltos deriniai, tačiau pristatymui įsibėgėjant ant podiumo pasirodė ir raudonojo vyno, tamsi violetinė, smėlinė, žalsva, raudona spalvos. Kai kurie neutralūs audiniai buvo puošti juostomis, kiti – smulkiai taškuoti ar marginti prabangiai atrodančiais smulkiais fraktaliniais ornamentais.

Aksesuarai: retro stiliaus akiniai nuo saulės apvaliais lęšiais bei ryškiais rėmeliais, paltus papuošusios segės, švarkus pagyvinusios gėlės, fantazijos bei… parkeriai. Verta paminėti ir gėlėtu raštu margintas kojines iki kelių, sportiškumo ir elegancijos sintezę įkūnijusią avalynę, netgi kelias poras klasikinių batų, dekoruotų smulkiomis gėlėmis.

Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear Prada Fall 2012 MenswearPrada Fall 2012 Menswear

Pristatymo finale paisirodė ne profesionalūs modeliai, o visa grupė gerai pažįstamų aktorių: Gary Oldman, Adrien Brody, Willem Dafoe, Jamie Bell, Tim Roth, Emile Hirsch ir į nuotrauką netilpęs Garrett Hedlund. Visi jie savo naująjį vaidmenį atliko nepriekaištingai bei sulaukė gausių aplodismentų. Vis tik svečiai tarpusavyje tikriausiai šnibždėjosi apie dizainerės kvietimo vertę, nes daugelį šių įžymybių tikrai galėjome išvysti ne ant podiumo Milane, o Auksinių Gaublių ceremonijoje JAV.

DETALĖS

VIDEO

Nuotraukos style.com, vogue.it

Bučkis