Sekmadienio pasirinkimas | Įspūdingiausi Chanel podiumai

Nors ir gerokai pavėlavęs, „Sekmadienio pasirinkimas“ vis tiek būtinas! Šįkart nusprendžiau Jums pristatyti temą, kuri, tiesą sakant, jaudina ne vieno mados gerbėjo vaizduotę ir nuolat verčia spėlioti, ko tikėtis kitą kartą… Žinoma, kalbu apie legendinių mados namų „Chanel“ podiumus, „Grand Palais“ parodų rūmuose savo sudėtingomis konstrukcijomis bei išradingumu nuolat stebinančius šimtus pristatymų svečių. Gal ilgiau šį tinklaraštį sekantys skaitytojai ir prisimins, jog apie įstabiuosius podiumus rašiau dar 2009-aisiais, tačiau šįkart nusprendžiau parengti kiek detalesnę ir ilgesnę (net 21-o podiumo!) apžvalgą. Peržiūrėjus turbūt kils tik viena mintis: „Jei Karlas Lagerfeldas po stikliniu rūmų stogu patalpino tikslią pastato kopiją, atgabeno milžinišką ledkalnį, įrengė sodą su fontanu, net gabeno savo viešnias į Šanchajų bei sukūrė „Chanel“ lėktuvą, ko laukti toliau?“

Ruduo/žiema 2012

Naujausios kolekcijos pristatymo tema buvo kristalai, brangakmeniai ir jų spalvos, tad K.Lagerfeldas nusprendė „kristalizuoti“ ir podiumą – iš jo grindų tarsi išaugo milžiniški ametistai! Prie jų puikiai derėjo ir žibantys manekenių antakiai bei permatomos batelių pakulnės.

Vasaros aukštoji mada 2012

Nors pati kolekcija itin palankių atsiliepimų nesulaukė, daugelį sudomino K.Lagerfeldo idėja pristatymo svečius perkelti į… lėktuvo saloną. Mėlyna šviesa, langai, praėjimo taku žingsniuojančios manekenės… Trūko turbūt tik stiuardesių.

Pre-Fall 2012

Kolekcijos tema buvo „Paryžius-Bombėjus“, tad savo svečiams „Chanel“ pasiūlė tikrą indų didikų stiliaus puotą su krištolo sietynais, ilgais stalais, gausybe žvakių, įmantriomis vaišėmis bei net nedideliais dvigubomis „C“ pažymėtais traukinukais, vežiojančiais gardumynus.

Pavasaris/vasara 2012

Metas persikelti į povandeninį pasaulį! Savo kolekciją paskyręs jūros bangų romantikai bei kriauklių paslaptims, K.Lagerfeldas visą „Grand Palais“ erdvę išpuošė baltais koralais, kriauklėmis, žuvytėmis bei akmenimis, o šou užbaigė undine virtusios Florence Welch pasirodymu.

Žiemos aukštoji mada 2011

Kaip žinia, panelė Chanel itin mėgo „Palace Vendome“ aikštę, nes joje stovi ir garsusis dabar renovuojamas „Ritz“ viešbutis, kuriame panelė ilgą laiką gyveno ir net turėjo savo vardo apartamentus. K.Lagerfeldui ši aikštė gražiausia naktį, tad „Grand Palais“ sužibo garsiaisiais žibintais bei naktinėmis žvaigždėmis, o šviesios linijos atkartojo aikštės architektūrą.

Ruduo/žiema 2011

Pragaras, tamsa, dūmai… Šou nuotaika išties atrodė kiek niūri, pavojinga, paslaptinga, o modeliai ant medinių lentų podiumo žengė iš atsidariusios baltos „Chanel“ dėžės.

Pavasaris/vasara 2011

Štai ir sumažintas Versalio sodas! Spalvingą vasarinę kolekciją merginos demonstravo vaikščiodamos po romantišką monochrominę sodo kopiją su dailiais takeliais ir net keliais veikiančiais fontanais. Erdvė buvo tokia didžiulė, jog kiekvienos manekenės žygis užtruko net penkias minutes.

Žiemos aukštoji mada 2010

Šįkart apvalų podiumą papuošė milžiniškas auksinis liūtas, po letena laikantis didžiulį perlą. Liūtus itin mėgo ir savo interjerą jais puošė pati G.Chanel, o perlo atsiradimo kilmė savaime aiški – jais dizainerė ne tik puošėsi, bet ir vadino elegancijos simboliu.

Ruduo/žiema 2010

Šis podiumas – neabejotinai K.Lagerfeldo fantazijos viršūnė! Į „Grand Palais“ rūmus jis iš Švedijos atgabeno 265 tonas sveriantį ledo luitą, jį skaptavo net 35 darbininkai, o salė vasarą taip atšalo, jog daugumai svečių buvo siūlyta atsigerti arbatos.

Pre-Fall 2010

Nors „Chanel“ kiekvieną demisezoninę kolekciją paskiria vis kitam pasaulio miestui, Šanchajaus tema buvo bene įspūdingiausia. Ne tik dėl drabužių – savo pristatymą K.Lagerfeldas pradėjo išskirtiniu trumpametražiu filmu, o pati šventė vyko laive, plaukiančiame Huangpu upe. Pro laivo stiklines sienas buvo galima matyti įspūdingą naktinio Šanchajaus panoramą.

Pavasaris/vasara 2010

Kaimas, Lily Allen ir tikrų tikriausia daržinė su vištomis – dailią vasarišką kolekciją K.Lagerfeldas pristatė surengdamas tikrą „country“ stiliaus šventę, o manekenės linksminosi gulinėdamos ant atvežto šieno.

Žiemos aukštoji mada 2009

Kas daugeliui pasaulio moterų simbolizuoja amžiną „Chanel“ eleganciją? Žinoma, kad legendinis kvapas „Chanel No.5“, tad būtent jo klasikinį aštuonkampį buteliuką (tiksliau – keturis baltus didelius jo brolius) K.Lagerfeldas ir perkėlė į „Grand Palais“. Vienas jų pristatymo pabaigoje atsidarė ir iš jo išžengė nuotaka Lara Stone bei jaunikis Baptiste Giabiconi.

Pavasaris/vasara 2009

Dar vienas K.Lagerfeldo šedevras – šįkart į „Grand Palais“ rūmus buvo perkelta tiksli Rue Cambon 31 pastato (jame – legendinė „Chanel“ būstinė ir salonas) fasado kopija.

Žiemos aukštoji mada 2008

Šis podiumas – savotiška vargonų „vamzdžių“ interpretacija, išaugusi pačiame „Grand Palais“ viduryje bei liepos pradžioje atrodžiusi tiesiog nepakartojamai dėl šviečiančios saulės sukelto šešėlių žaismo.

Ruduo/žiema 2008

Prisimenate tik Marco Jacobso sugalvotą „Louis Vuitton“ pavasario 2011 karuselę? Tada metas susipažinti su jos pirmtake iš 2008-ųjų. Tiesa, ir gerokai įspūdingesne, nes „Chanel“ karuselė turėjo du aukštus ir buvo padabinta įvairiais mados namų simboliais.

Vasaros aukštoji mada 2008

Žinoma, savotiško pagerbimo nusipelnė ir legendinis tvido švarkelis, kurio įspūdinga kopija papuošė „Grand Palais“ 2008-ųjų žiemą. Įdomu tai, kad merginos savo žygį pradėdavo ir baigdavo po trečiąja švarkelio saga…

Pavasaris/vasara 2008

Pamiršti negalime ir „Chanel“ kaspino, kuriuo neretai puošiami bateliai, rankinės, palaidinės, suknelės, tad didžiulis juodas kaspinas papuošė žvaigždėmis nusėtą tamsiai mėlyną podiumą.

Resort 2008

Štai ir garsusis „Chanel“ lėktuvas! Taip, tikrų tikriausias didelis lėktuvas, iš kurio po vieną išlipinėjo kapitonų uniformų įkvėptus drabužius pristačiusios manekenės. Dabar net šypseną kelia prisiminimas, jog tuo metu ypatingoji šou viešnia buvo tuometinė K.Lagerfeldo numylėtinė Lindsay Lohan…

Ruduo/žiema 2007

Neabejotinai vienas romantiškiausių „Chanel“ pristatymų su palyginti nedideliu baltu podiumu bei žaviais didžiuliais baltais debesimis. Kadangi kolekcija spinduliavo žiemišku jaukumu, pristatymo finalo metu iš debesų pradėjo kristi sniegas ir salėje kilo pūga.

Pavasaris/vasara 2007

Šou užkulisiai – pačiame salės viduryje! Šis baltas stačiakampis tapo manekenių persirengimo vieta, o šou finale visos durys, pro kurias iš pradžių po vieną žengė manekenės, atsidarė ir parodė, kad už jų slepiasi eilė pakabų su ką tik rodytomis suknelėmis…

Vasaros aukštoji mada 2006

Sveiku protu absoliučiai nesuvokiama konstrukcija, įrengta parodų rūmų viduryje – aukšti spiraliniai laiptai, uždengti baltu ritiniu bei vedantys į… rūmų stogą? Tiesiog neapsakoma, tad po nuotrauka „prisegu“ ir šou vaizdo įrašą. Įspūdingiausi reginiai – nuo 18:00, kai Lily Cole pristato nuotakos apdarą.

Nuotraukos getty, chanel.com, reuters, AP, TFS

Bučkis