Šventinis… minimalizmas? | Kitoks Le Muse požiūris į šventinę suknelę

Prisipažinkite – kai pradedate galvoti apie žiemos švenčių aprangą, pirmieji mintyse pasirodantys vaizdai yra itin blizgios, žvyneliais, nėriniais ar net šifono sluoksniais dekoruotos mini suknelės, kurias dėvėdamos merginos siekia tapti vakaro dėmesio centru, pėdas dabina bateliais itin aukšta pakulne, o veidą dailina išskirtinai ryškiu makiažu. Ar tai – tik stereotipas? Deja, ne, nes net dailiosios lietuvaitės vis dar yra įsitikinusios, kad, pasitaikius ypatingai progai, būtina pademonstruoti viską, ką spintoje turi puošniausio. Vis tik šiandien išdrįsiu pasiginčyti ir pasiūlyti alternatyvą – filosofija „mažiau yra daugiau“ puikiai tinka ne tik kasdieniams minimalistiškiems deriniams, bet ir vakaro aprangai, kuriai teisingai taikomas nuosaikumo principas gali net kukliausią suknelę paversti itin šventiško įvaizdžio dalimi. Džiaugiuosi, kad šią idėją puoselėja ir lietuvės „Le Muse“ merginos, švenčių sezonui siūlančios rinktis nuosaikią prabangą – šilkinius audinius ir itin subtilius siluetus.

Nors apie minimalizmo filosofijos įsitvirtinimą madoje kalbama dar nuo 2008-ųjų, kai „Celine“ mados namų kūrybos direktore tapo britė Phoebe Philo, daugiausia dėmesio skiriama kasdienės aprangos interpretacijoms, tačiau variantų, skirtų vakarui – mažoka. Žinoma, galima ir toliau kalbėti apie universaliąją mažą juodą suknelę, tačiau mados gerbėjos nemėgsta trypčioti vietoje ir visuomet vadovautis ta pačia taisykle – jos trokšta naujienų, netikėtumų, negirdėtų idėjų. Viena jų galėtų tapti ir kuklios tiesių formų suknelės įsiliejimas į vakaro garderobą, kai dekoratyvinė drabužio funkcija išpildoma ne jį apkraunant, o kiek įmanoma supaprastinant ir įspūdį kuriant papildomomis detalėmis arba audinio spalva, faktūra.

Žinoma, pasirenkant įspūdingą puošnią suknelę pasidaro kiek paprasčiau išsirinkti likusius akcentus – kadangi ryškus arba blizgus drabužis tampa svarbiausia išvaizdos detale, galima drąsiai rinktis neutralių formų bei atspalvių avalynę, minimalų kiekį aksesuarų, net pernelyg nenutolti nuo subtilaus kasdienio makiažo. Gerokai sudėtingiau yra šventiniam vakarui paruošti minimalistišką drabužį – reikia pasistengti atrasti išskirtinę batelių porą bei gyvybės įvaizdžiui įkvepiančių papuošalų, didesnę svarbą įgyja makiažas, šukuosena. Suknelė tampa balta drobe, kurią tenka itin kruopščiai ir saikingai dekoruoti, tad nesuklysti sunku. Jei vis tik išdrįsite rizikuoti bei išsiskirti iš disko stiliaus minios, šventiniam vakarui patarčiau pasirinkti visiškai tiesaus kirpimo neutralaus atspalvio suknelę bei tarpusavyje derančias kitas detales – puošnias basutes arba aukštakulnius batelius, masyvius vėrinius, apyrankes, auskarus, spalvinę gamą papildančią delninukę. Itin tinkamas tokio įvaizdžio pavyzdys – 2013-ųjų pavasario/vasaros „Gucci“ mados namų kolekcijos baltoji sekcija, kuriai antrą kvėpavimą suteikė oranžinė bižuterija.

Nors idėja fotografuoti naująsias „Le Muse“ šventines šilko sukneles kilo ganėtinai spontaniškai, tad teko iš padėties suktis derinant mano paprastus aukštakulnius aulinukus ir „Daiktų viešbučio“ kalėdinėje mugėje pristatytus puikius „Okiiko“ bei Rūtos Kiškis papuošalus, buvo be galo įdomu pabandyti sukurti kitokį šventinį įvaizdį, atitinkantį tiek „Le Muse“ ženklo filosofiją (mažiau visuomet yra daugiau, neretai – ir įdomiau, nes atsiveria erdvė asmenybei atskleisti), tiek drąsias naujausias tendencijas.

Elektro trumparankovė Mūzų suknelė 270,00Lt

Kaklo papuošalas Okiiko

Grubaus šilko suknelė „Triūba“ 340,00Lt

Grubaus šilko trumparankovė Mūzų suknelė su užtrauktuku nugaroje 300,00Lt

Kaklo papuošalas Okiiko

Šifoninė suknelė „Kaspinėlis“ 270,00Lt

Kaklo papuošalas ir auskarai Rūta Kiškis

Tamsiai mėlyna suknelė „Drugelis“ 270,00L

Kaklo papuošalas Okiiko

Nuotraukos Le Muse/Viktorija

Ačiū „Le Muse“ merginoms už smagų sekmadienio rytą ir šventišką nuotaiką „Daiktų Viešbučio“ Kalėdų mugėje :)

Bučkis