Naujiena | Alexos Chung archyvas pagal M&S

Alexos Chung pristatinėti dažniausiai nereikia – jos vardas ne vienerius metus laikomas modernaus britiško stiliaus sinonimu. Alexos skonį įvertino Britų stiliaus taryba, jos žurnalistiniu talentu bei požiūriu į madą pasitiki britiškasis Vogue, o it merginos statusas buvo įamžintas jos pačios knyga, ironiškai pavadinta It.

Trumpai tariant, Alexa yra ta asmenybė, kuri formuoja suvokimą apie šiandieninę žodžių „stiliaus ikona“ reikšmę. Todėl nieko keisto, kad britų high street ženklas Marks & Spencer savo pirmajai mados kolaboracijai pasirinko būtent ją ir kartu pristato projektą Archive by Alexa.

Nors Alexa yra dirbusi su ne vienu mados ženklu, ši kolaboracija šiek tiek kitokia – M&S dizaino komanda Alexai atvėrė savo archyvus Lidse ir pasiūlė sudėlioti savito stiliaus kolekciją iš jos mėgstamiausių praeities detalių. M&S archyvą nuspręsta įkurti ženklo šimtmečio jubiliejaus proga 1984-aisiais, dabar ten saugoma apie 70 tūkstančių įvairiausių su M&S istorija susijusių artefaktų.

Kolekciją, papildytą nedideliais dizaino pakeitimais, naujais audiniais ir spalvomis, sudarys 31 Alexos atrinktas moteriškas drabužis. Spintos guru džiaugiasi išskirtine galimybe pranešti, kad Archive by Alexa pasirodys šių metų balandžio mėnesį, o kolekcija pasieks ir Vilnių.

Nuotraukos Marks & Spencer

X