Šiandien | Adidas NMD

 

Mados industrijoje dirbančius kolegas ne kartą esu pavadinusi juodąja armija. Jie kiekvieną dieną peržiūri šimtus drabužių tam, kad gimtų žurnalų puslapiuose pasirodančios fotosesijos. Kiti nesuskaičiuojamas valandas leidžia nešiodami skirtingus audinius, nes savo kuriamoms kolekcijoms ieško to, kas geriausia. Tai žmonės, kurie yra matę turbūt kiekvieną įmanomą spalvų ar raštų kombinaciją, sugeba suderinti priešybes ir sukuria netikėtą rezultatą. Ir patys juokiasi, kad jų spintose – vien juodi arba pilki drabužiai. Vieninteliai ryškūs akcentai – vienas kitas sentimentalus papuošalas arba… avalynė.

Kadangi didžioji dalis tų gražiųjų batų būna paliekama renginiams arba svarbesniems susitikimams, kiekvieną rytą įvaizdį užbaigia sportiniai bateliai. Neretai ryškūs, įdomesnio dizaino, bet vis tiek netrukdantys visą dieną praleisti ant kojų. Todėl nieko keisto, kad palei sienas ar po lova pradeda rikiuotis ne prabangių aukštakulnių poros, bet sportbačių dėžės.

Neketinu slėpti, kad sportinių batelių kolekcija auga ir mano namuose. Ją prieš keletą metų pradėjusi nuo klasikinių baltų Converse, po kurio laiko atradau spalvotus New Balance bėgimo batus (viena pora iš tiesų skirta bėgiojimui!), paskui dėmesį patraukė įvairios Adidas ir garsių dizainerių kolaboracijos. Šio pavasario mėgstamiausi – žvilgsnį minimalistiniu dizainu kaustantys ir juodą kasdienį garderobą papildantys Adidas NMD. Atrodo, baigiu įsitikinti idėja, jog iš tiesų egzistuoja viena pora batų, kuri dera bene prie visko. Ir visur.

 

 

Nuotraukos Vikos Paškelytės

X