Calvin Klein S/S ’17 | Amerikietiška klasika pagal Raf Simons

 

Nors šis vasaris prasidėjo lavina antraščių, skelbiančių Niujorko mados savaitės „pabaigą“ (į Paryžių išsikelia Rodarte, Proenza Schouler bei Hood by Air, o į Los Andželą – Tommy Hilfiger ir Tom Ford mados namai), manau, jog iš tikrųjų Niujorko laukia itin įdomus etapas. Oscar de la Renta namuose debiutuos naujas kūrėjų duetas, didelius renginius žada Alexanderis Wangas ir Marcas Jacobsas, Niujorką kaip geriausią erdvę pirmam žingsniui į industriją mato vis daugiau jaunų talentų.

Vis dėlto laukiamiausiu savaitės pakvietimu tapo minimalistinis baltas vokas su nauju Calvin Klein logotipu – švaresnis ir mažiau pretenzingas šriftas simbolizuoja kūrybinę pertvarką namuose, kur jau rytoj pirmąją kolekciją parodys dizaineris Rafas Simonsas. Septynerius metus dirbęs Jil Sander ir trejus Christian Dior vyriausiuoju dizaineriu, belgų kūrėjas tapo pirmuoju Calvin Klein kūrybos vadovu, kuris prižiūrės visas produktų linijas ir jų įvaizdžio sprendimus.

 

Net jeigu Niujorko mados savaitė yra bene mažiausiai suvaržyta istorinių ženklų svorio ir turi didelę jaunų dizainerių-superžvaigždžių koncentraciją, R. Simonso debiutas yra išskirtinės reikšmės įvykis. Jis ne tik yra vienas iš nedaugelio į kitą Atlanto pusę persikėlusių europiečių kūrėjų, bet ir turi didžiulį sekėjų būrį, dievinantį itin jautrų, minimalistinį bei su moderniuoju menu glaudžiai susietą dizainerio braižą.

Manau, R. Simonso santykis su vizualiuoju menu, industrine muzika bei puikus kultūros pajautimas gali jo darbus Calvin Klein namuose (kurie patys yra laikomi amerikietiškos kultūros simboliu) paversti įspūdingiausiu moderniosios mados reginiu. Ir tai nujausti nesunku, nes pati pirmoji dizainerio rengta reklaminė kampanija sukūrė fantastišką Calvin Klein ir ikoniškų amerikiečių popmeno darbų paralelę. Tik mėlyni džinsai, balti apatiniai ir Sterlingo Ruby, Andy Warholo bei Rochardo Prince’o darbai. Sveiki atvykę į R. Simonso Ameriką.

 

It’s a celebration of Calvin Klein’s iconic underwear and jeans; acknowledging their status as Pop and showing them in the world of art.

-Raf Simons

 

Andy Warhol, Skull

(1976)

 

Andy Warhol, Statue of Liberty

(1962)

 

Richard Prince, I Changed My Name

(1988)

 

Dan Flavin, Untitled (Monument for V. Tatlin)

(1964)

 

Richard Prince, Nuts

(2000)

 

Andy Warhol, Ambulance Disaster

(1963-64)

 

Andy Warhol, Elvis 11 Times

(1963)

 

Sterling Ruby, FLAG (4791)

(2014)

 

Nuotraukos Calvin Klein/Willy Vanderperre | Daugiau apie projektą čia

X