Ruduo ’17 | Spintos guru sezono must-have

Nors kasmet peržiūriu dešimtis (jei ne šimtus) tendencijų ir „būtina įsigyti“ sąrašų, iki šiol stebiuosi, kaip daugelis jų perteikia aktualiausias sezono naujienas. Taip, galbūt ryškūs aukštakulniai, sportinės kelnės ar metalu blizganti suknelė ir atitinka tai, ką matėme ant podiumo, bet… Ką dėvėti tuomet, kai norisi ne rinkti komplimentus Instagram, bet, pavyzdžiui, gerai jaustis atsistojus prieš spintą, kai už penkiolikos minučių reikia būti darbe?

Dėl to galvodama tiek apie savo garderobą, tiek apie Spintos guru must-have sąrašą akcentus dėlioju kiek kitaip. Koks švarkas šį rudenį moderniai atrodys tiek prie kelnių, tiek ant kokteilio suknelės? Į kokius džinsus ar megztinį verta investuoti? Kokie aksesuarai įvaizdžiui pridės žiupsnį „aktualu dabar“?

Šįkart išrinkau dešimt daiktų, kurie ne tik atitinka naujausias tendencijas, bet ir lengvai įsilieja į kasdienę rutiną. Prie kiekvieno atrinkto daikto pridėjau ir e-parduotuvės nuorodą, tolygiai maišiau tiek greitos mados ženklus, tiek dizainerių drabužius, į kuriuos verta investuoti. Bet kuriuo atveju, mada neprivalo būti brangi, o naujam sezonui gali užtekti ir poros įspūdingų auskarų vos už dešimtį eurų. Gero įkvėpimo!

Alexander Wang švarkas

Nuo švarko sąrašą pradėjau praeitą rudenį, tad idėjos neatsisakysiu ir šiemet. Nors sezono karaliumi tituluojamas retro stiliaus languotas švarkas, tikiu, jog vos po kelių mėnesių jis jau atrodys morališkai pasenęs. Praktiškesnė alternatyva – griežto kirpimo modelis su kiek pakelta pečių linija ir vienu kitu įdomesniu dizaino sprendimu (pavyzdžiui, satino apykakle, papuošta nugara ar neįprastomis kišenėmis). Švarką šį sezoną dėvėkite su megztiniu aukštu kaklu, spalvingais marškinėliais.

Mango sidabriniai ir raudoni bateliai

Jeigu be įprastų aulinukų šį rudenį norite kažko ryškesnio, geriausias pasirinkimas – žemo kulno (kitten heel) ir smailios noselės batai. Ar ryškūs raudoni, ar spindintys metalu, ar primenantys prabangų gobeleną – Jūsų pasirinkimas, bet nepamirškite, kad efektyviausiai jie atrodo prie paprasto vienspalvio drabužių derinio.

Ilga blizgi H&M Studio suknelė

Blizgūs audiniai šį rudenį išlieka aktualūs, bet vietoje metalu spindinčio satino siūlyčiau dėmesį atkreipti į juodą spalvą. Pavyzdžiui, ilgą juodą švelniai spindinčią suknelę ar sijoną žemiau kelių, kurie tobulai atrodys su mėgstamais aulinukais bei patogiu megztiniu. Atėjus vakarui megztinį pakeiskite į odinę striukę ar švarką ir derinys baigtas.

Tiesūs mėlyni Totême džinsai

Neseniai teko matyti įdomų tekstą apie tai, kad prigludusius džinsus šį sezoną keičia gerokai patogesnis (ir demokratiškesnis) anti-fit modelis. Kaip jį atpažinti? Vidutinio aukščio liemuo, nespaudžia ties klubais, gan tiesus kirpimas, gali būti kiek patrumpinti. Gera idėja būtų tiek šie Totême džinsai, tiek puikių vintage modelių paieškos dėvėtų drabužių parduotuvėse. Spalva? Žinoma, klasikinė mėlyna!

Club C 85 Vintage Reebok sportbačiai

Nors sportbačių tendencijos dabar kinta bent 3-4 kartus per metus, nuoširdžiai norisi tokių, kuriuos būtų galima sunešioti iki nebepataisomos būklės. Rekomenduočiau žvalgytis ne į populiarius medžiaginius modelius, bet pasirinkti odinius šiek tiek retro stiliaus batus, kurie garantuos patogumą ir atlaikys bent kelis sezonus. Pati šiuo metu aviu Nike Cortez, bet rimtai svarstau ir apie šiuos Reebok.

Susiaučiamas languotas Zara sijonas

Jau minėjau, kad langelių rašto švarkas šį rudenį laikomas absoliučia būtinybe, bet kodėl nepažiūrėjus kiek lanksčiau? Manau, jog langeliais puošta palaidinė ar sijonas atrodo taip pat gerai, bet tendencijai suteikia netikėtą kampą. Beje, šį Zara sijoną prieš kelias savaites mačiau gyvai ir turiu pripažinti, jog derintas kartu su juodu golfu jis atrodė nepriekaištingai.

Loewe Puzzle rankinė

Jeigu šiemet galėčiau sau leisti tik vieną pirkinį (ir nesijaudinti dėl biudžeto), juo tikrai taptų Loewe Puzzle rankinė. Deja, kol kas ją pasirinkti galiu tik norėdama iliustruoti sezono tendenciją – mat rankinės šį rudenį kiek mažesnės bei įgavusios minkštas ir kiek neįprastas formas. Itin įdomu ir tai, kad vėl aktualus ir pintos odos motyvas, daug užtrauktukų.

Padidintas H&M megztinis

Esu iš tų žmonių, kurie visą vasarą nespėja nusipirkti vasarinės suknelės, o visą žiemą – striukės ar šiltų batų. Tikiu, panašiai gali nutikti ir su megztiniu, tad iškart pasižymiu, jog šį rudenį geriausiai atrodo tai, kas padeda jaustis it namie – didelis ir jaukus pilkas megztinis aukštu kaklu, kuris tobulai papildys tiek džinsus, tiek griežtos struktūros sijoną. O jei dar papuošus jį didele sege…

Chalato tipo Acne Studios paltas

Keletą sezonų dominavę vyriško kirpimo paltai šiemet vietą užleidžia jaukesniam variantui – chalato tipo paltui su plačiu diržu ties liemeniu bei patogiai transformuojama apykakle. Nors šis iš Acne Studios gerokai viršija mano galimybes, tikiuosi, jog kažką panašaus pavyks rasti ir greitosios mados ar Humana parduotuvėse.

Mango auskarai

Norisi paskutinio nedidelio akcento? Visad verta atsigręžti į papuošalus. Šį rudenį aksesuarų puslapiuose vienvaldžio lyderio poziciją yra užėmę auskarai, tad pasirinkus įdomų modelį tikrai nesuklysite. Šie iš Mango nekainuoja nė dešimties eurų, o prie šiltų megztinių ar švarko bei džinsų dueto atrodys tobulai. Kaip sakoma, a lot of bang for your buck!

Nuotraukos gamintojų, pagrindinė iš Vogue Netherlands

X