5 minutės su Kriste Stankevičiūte | Apie Londoną ir Vilnių

 

Mąstydama apie naują tinklaraščio skiltį, dedikuotą trumpiems pokalbiams su mano mėgstamiausiais žmonėmis iš mados pasaulio, neabejodama žinojau, jog pirmoji mano herojė bus Kristė Stankevičiūtė. Nors Kristę gyvai mačiusi tesu vos keletą kartų, jos stiliaus tinklaraštį Feed Your Fashion Animal seku nuo pat įkūrimo 2009-aisiais. Todėl jaustis, tarsi jos visiškai nepažinočiau, man, kaip ir daugeliui jos stiliaus garbėjų, atrodo paprasčiausiai neįmanoma. Ypač kai drąsūs, žvilgsnį traukiantys jos deriniai bei įspūdingi raudoni plaukai atmintyje įstrigdavo tiek paauglystėje, tiek ir dabar – ne veltui Londone pastaruosius trejus metus studijavusi Kristė pateko į geriausių mados portalų gatvės stiliaus sekcijas.

Nors susitikusios šeštadienio pusryčių spėjome aptarti viską nuo Kristės naujos šukuosenos, pomėgio kurti mados iliustracijas ar bendros meilės dideliems baltiems marškiniams, įdomiausia pokalbio dalis (tiesa, paskui pratęsta jau susirašinėjant) buvo skirta pašnekovės gyvenimui Londone ir pirmiesiems pastebėjimams grįžus į Vilnių. Šįkart – 5 minutės su Kriste Stankevičiūte. Gero skaitymo!

 

Sveika, sugrįžusi, Kriste! Trejus metus praleidai studijuodama Londone – ar pastebi, kaip pasikeitė tavo stilius išvykus gyventi į vieną mados sostinių?

Tapau daug labiau pasitikinti savo stiliumi, imlesnė naujoms tendencijoms. Kaip ir ankščiau, taip ir dabar lieku ištikima elegancijai bei minimalizmui. Bet gyvenant Londone išmokau išsilaisvinti iš Lietuvoje dažnai pavydžiai bei nesuprastai, kartais net pašaipiai, palydinčių praeivių žvilgsnių ir švęsti unikalumą bei kūrybiškumą.

 

Kokius mados namus ar prekių ženklus įvardintum kaip didžiausius savo atradimus gyvenant Londone?

Iš arčiau susipažinau ir 100% įsimylėjau Acne Studios dėl nuostabių siluetų bei kokybiškų medžiagų, likau neabejinga COS prekinio ženklo paprastumui, kokybei bei kainai, australų ELLERYLAND pavergė savo nuo viršaus žemyn platėjančiomis palaidinėmis, kelnėmis bei suknelėmis, Comme Des Garcons tapo visišku favoritu kalbant apie artistišką ready to wear pusę.

 

Kalbant apie madą, ar būdama Vilniuje jau spėjai ko pasiilgti? 

Pasiilgau kokybės, profesionalumo, inovacijų dirbant ir kuriant mados srityje, pasiilgau prabudus ryte sužinoti naujienas ir turėti galimybę jas pasiekti, susipažinti, paliesti dar iki pasibaigiant dienai. Labai pasiilgau mados savaičių bei inspiruojančių praeivių. Ir gražių lokacijų stiliaus derinių fotosesijoms. Pasiilgau būti užimtai.

 

 

Feed Your Fashion Animal pradėjai čia ir išvykusi ne tik nesustojai, bet sugebėjai tinklaraštį plėtoti ir toliau. Ko Londonas išmoko mados tinklaraštininkus?

Mane, kaip mados tinklaraštininkę, Londonas visų pirma supažindino su dauguma bloginimo bei verslo subtilybių, padėjo suprasti, kaip gi viskas vyksta iš tikrųjų. Įgavau patirties dirbant su skirtingais prekiniais ženklais/dizaineriais, atradau savo stipriąsias bei silpnąsias puses, su kuriomis turiu dirbti, jei noriu suderinti savo meilę madai bei galimybę iš šios meilės pragyventi. Išmokau nepasiduoti ir būti atvirai naujovėms, priimti iššūkius, tačiau išlikti ištikimai savo estetikai, norams, idėjoms.

 

Ne kartą dalyvavai Londono mados savaitės renginiuose, net buvai atsidūrusi tarp savaitės stilingiausiųjų. Kuo mados savaitė tave labiausiai nustebino?

Prieš atvykstant studijuoti į Londoną ne vienerius metus praleidau grožėdamasi pribloškiančiomis mados savaitės nuotraukomis – tiek gatvės stiliaus fotografo Tommy Ton kadrais, tiek pačiomis kolekcijomis -, todėl labai nekantravau tai pamatyti ir pajusti gyvai. Turiu pripažinti, pirmasis įspūdis pranoko mano fantazijas, negalėčiau išskirti mane labiausiai nustebinusių dalykų, tačiau pati atmosfera, tūkstančiai dėl mados pakvaišusių stileivų, renginių kokybė bei organizuotumas, tau po kojomis krentantys mados fotografai, gerai žinomi mados pasaulio veidai bei galimybė su jais pabendrauti – jaučiaus lyg žuvis vandeny. Tikrai, nuostabi patirtis!

 

Kokius mados tinklaraščius pati labiausiai mėgai skaityti gyvendama Londone?

Prancūzaitė Camille Charriere (www.camilleovertherainbow), Seule gimusi londonietė Shini Park (www.parkandcube.com), norvegė Hedvig Sagfjord (www.the-northernlight.com) bei iš Suomijos kilusi Sandra Hagelstam ( www.5inchandup.blogspot.com )

Nei viena šių merginų nėra gimusi Didžiojoje Britanijoje, tačiau visas jas jungia bendra bloginimo lokacija – Londonas. Labai patinka unikalus turinys, stilius, ypač žaviuosi Shini sugebėjimais perkelti patį bloginimą į visiškai kitokį, aukštesnį lygmenį, pasitelkiant ne tik savo originalų stilių bei be proto profesionalias fotografijas, tačiau ir grafinio dizaino bei programavimo žinias. Likusios merginos labai žavi išskirtiniu stiliaus pojūčiu bei minimalistinėmis idėjomis.

 

 

Ar turi savo mėgstamiausius lietuvių prekių ženklus ar mados namus?

D.EFFECT bei MUKU

 

Ar grįžusi į Lietuvą jau spėjai padaryti kokių atradimų, net nebūtinai kalbant apie madą? Gal po pauzės radai kokių naujų ir jau pamėgtų vietų?

Kadangi nuo grįžimo atgal į Vilnių praėjo vos kelios savaitės, dar neteko galimybės pilnai ištyrinėti mados naujovių čia. Tačiau jaukiausių bei fotogeniškiausių kokybiškos rytinės kavos gėrimo vietų sostinėje jau turime ne dvi ir ne tris, labai labai džiaugiuosi!

 

Galėtum pasidalinti galbūt mažiau žinomomis, bet tavo mėgstamomis vietomis apsipirkti Vilniuje?

Kaip tik dabar bandau tokias atrasti ir, tikiuosi, prisijaukinti! įdomūs pasiūlymai visuomet laukiami.

 

Tavo must-have sąrašas rudens sezonui:

¾ kirpimo džinsai;

Nukirsto priekio (buki) aulinukai su nedideliu kulnu;

Kašmyrinis megztinis su aukštu kaklu;

Baltos spalvos, šiek tiek oversize klasikiniai marškiniai;

Vidutinio dydžio retro stiliaus shoulder bag tipo rankinė su sagtimi.

 

Dėkoju Kristei už pokalbį

FEED YOUR FASHION ANIMAL

x