5 minutės su Nail Game | Apie modernius nagų dailės žaidimus

Nors grožio naujienos šiame tinklaraštyje nėra itin dažna tema, Nail Game akylai stebėjau ir mintį temai nešiojausi nuo pat metų pradžios. Ievos Marijos Andrulytės bei Gabrielės Martirosianaitės įkurta nagų studija, jau spėjusi tapti madingų vilniečių rutinos dalimi, susikūrė sau neįprastą nišą. Nagų dailė miesto minimalistėms, kurios paprastai susiraukia vos išgirdusios apie nagų dekorą, o dabar bent kelis kartus per mėnesį užsuka į jaukų saloną Vilniaus senamiestyje.

Pradėjusios nuo švarių grafinių raštų ir fotosesijos su rankomis ant nuogo kūno, šiandien Nail Game merginos eksperimentuoja dar drąsiau. Ir kalba ne tik apie rudens nagų lookbook’ą, bet ir besibaigiančius pirmuosius veiklos metus, besikeičiantį klienčių požiūrį bei savo antrus namus, primenančius ne nagų studiją, o stilingą SPA saloną. Kviečiu skaityti interviu su viena įkūrėjų I. M. Andrulyte.

Ieva, esame juokavusios, kad “nagų dailė” yra viena tų probleminių frazių, kurios mintyse suformuoja paveikslą su smarkiai per ilgais nagais, gėlių piešiniais ir priklijuotais kristalais. Šiandien, kai gerokai populiariau kurti papuošalus ar aksesuarus, tu žengei gan neįprastą žingsnį ir kartu su kolege atidarei… nagų saloną. Kodėl?

Su įdomesne, moderniai atrodančia nagų daile pirma “susidūriau” internete ir supratau, kad pati to norėčiau – ir nebūtinai gėlių ar tų pačių kristalų, o gražių minimalistinių bei grafinių piešinių. Tuometinė mano meistrė sugebėjo tą nupiešti, bet vien dėl manęs jai nebuvo verta pirkti visų reikalingų įrankių. Priešingai nei man, įprastoms jos klientėms vieną savaitę tikrai nereikėjo trynio spalvos lako, o kitą – gelinio dažo juodam tinklui nupaišyti. Bet tokių kaip aš tikėjau, kad buvo daugiau, o net jei jos ir nebuvo mačiusios įdomesnių pavyzdžių, tą poreikį tikrai buvo galima sukurti.

Antra priežastis – sėkmingi užsienio pavyzdžiai. Specializuoti salonai Londone ar Niujorke, diktuojantys nagų dailės tendencijas, egzistuoja jau seniai, tad nebuvo priežasties, kodėl jų negalėtų būti ir čia.

 

Mados vandenyse plaukioji jau seniai: įkūrei butiką Basa, vadovavai Jupei, dirbai su popup.lt projektais. Kuo žingsnis į grožio industriją buvo kitoks?

Galėčiau valandą pasakoti apie užsibrėžtus statybinius projektus ir kaip su Gabriele dažėme sienas, bet čia gal kitam kartui. Jei rimčiau, tai išmokti teko absoliučiai visko. Nežinojau apie lakus, kaip juos reikia tepti, apie tai, kad egzistuoja tiek skirtingų priemonių kaip pagrindas ar “bondas” – aišku, tvarkantis nagus visa tai matai, bet kaip tiksliai naudoti, išsirinkti geriausius? Atrodo, paprasta: nueisiu, nusipirksiu, sustatysiu eilute gražioje patalpoje ir viskas, veiksmas!

Pats lakavimas – atskira tema. Esu lankiusi dailės mokyklą ir akademinį piešimą, bet piešti ant nago su geliu buvo kažkas visiškai naujo. Bet kai labai nori, tai išmoksti, tai išmokau ir aš, nors pati niekam nagų nelakuoju.

Aišku, buvo visokių apkalbų, kad saloną atidaryti buvo lengva, nes abi su Gabriele dirbame mados pasaulyje. Meluočiau, jei sakyčiau, kad tai nepadėjo, bet juk salonas nesivadina “Gabrielės ir Ievos”, o nepasinaudoti informacijos sklaida pradedant naują verslą būtų kvaila, ar ne?

 

Visus pirmuosius Nail Game dizainus sukūrei ir nupiešei pati, o tada jie jau netruko pasklisti po Vilniaus madisčių Instagram paskyras. Iš kur sėmeisi idėjų?

Tikrai nesu užsimerkęs žmogus ir nevaidinsiu, kad neperžiūrėjau tiek šimtų Instagram profilių, tiek Pinterest lentų. Aišku, viską perleidi per savus filtrus ir, pavyzdžiui, tam tikrus keistus spalvų derinius inspiravo man patinkantys paveikslai, galerijose atrastas menas. O tuomet atsisėdi, nusipiešti nagą ir mąstai, kas man ant jo patiktų – kokia linija, bangelė ar taškas.

Ar nebijojai merginų konservatyvumo nagų dailės atžvilgiu? Iki šiol daugelis tų, kurios nemėgo ypatingų marginimų, ilgalaikį lakavimą suprato kaip dažymą viena spalva ir turėjo savo “auksines” meistres, pasislėpusias miegamųjų rajonų salonuose. Noras visą šitą nusistovėjusią sistemą sulaužyti skamba rizikingai.

Aišku, tą riziką, kad kažkam vis tiek labiau patiks patikrinta meistrė rajone, supratau. Net jeigu tas lakavimas nebus smarkiai pigesnis, o dar kiek reikės išleisti benzinui… Bet juk taip galvoja tikrai ne visos. Pavyzdžiui, aš noriu ateiti į aplinką, kur man būtų malonu, kur galėčiau apsipalaiduoti ir aplinka neprimintų meistrės namų aplinkos. Labai stengiamės ir su Instagram bei Facebook komunikacija, padeda ir tai, kad savo nagus fotografuoja patenkintos klientės, formuojasi jų ratas. Ir tu pati jau nuo pat pradžios čia lankaisi, tai geresnių įrodymų, kad potencialo yra, nereikia.

 

Savo naujausius dizainus viešai skelbi internete. Nepamenu, ar pasakojai tu, ar Gabrielė minėjo, kad Nail Game piešiniai pamažu plinta ir kituose salonuose.

Man čia pats geriausias įvertinimas ir spyris labiau pasistengti, išlaikyti intrigą, sugebėti stebinti.

 

Jūsų pirma fotosesija patraukė nemažai žvilgsnių: daug nuogo aliejumi spindinčio kūno ir įdomiai ištapyti nagai. Taip galvojai daryti ir toliau?

Ne, ne, aš visada labai norėjau turėti dar vieną sritį, kur galėčiau save kūrybiškai realizuoti, tai šita fotosesija sukėlė jaudulį “dabar kai darysiu, tai padarysiu”. Norėjosi intriguojančio varianto, kuris akį trauktų tiek pamačius gyvai, tiek ant Facebook sienos ar Instagram paskyroje. Šita idėja suveikė, kitos fotosesijos jau atrodė visiškai kitaip, nes vizijos ir nuotaikos buvo kitos.

Kodėl nusprendėte laikytis sezoniškumo? Prisimenu žiemos, paskui pavasario/vasaros fotosesiją, ši – labai rudeninė. Taip derinatės prie tendencijų ar tiesiog natūraliai kilo noras padaryti kažką naujo?

Sakyčiau abu. Norisi nenugrybauti į miškus ir visgi stebėti tendencijas. Tuo pačiu siekiame, kad Nail Game neštų laimę mums pačioms. Kūrybinis procesas būtent tai ir daro.

 

Kokia šitos fotosesijos tema? Kaip viskas susidėliojo į vietas?

Tema – derlius ir tai, ką mums dovanoja gamta, žmogaus ryšis su ja. Ieškojome kontrasto su gamta, norėjome pabrėžti jos grožį, tad idėja išsivystė natūraliai, stebint aplinką ir savo tapatumą su gamta.

 

Kas tave įkvėpė būtent šį rudenį ir ką kitokio pasiūlysi Nail Game klientėms?

Šį sezoną pasiūlėme ramesnius nagų dailės variantus, natūralaus įspūdžio spalvas ir tekstūras. Pagal nuotaiką taikau dailės akcentus arba ryškia spalva lakuoju tik rodomąjį pirštą, o kitus palieku “natūralius”. Su visu chaosu, vykstančiu aplink, džiaugiuosi aiškia ramybe. Sezono naujiena? Siūlome Lietuvoje dar nematytą nagų dailę, puoštą vielute.

 

Nail Game dirba nuo sausio. Kaip manai, ar jau susikūrėte sau nišą?

Norisi tikėti, kad kažkiek sutvirtėjome, tačiau nemanau, kad jau reikėtų atsipūsti – kiekvieną dieną norime tobulėti ir toliau džiuginti. Norisi pasinaudoti kiekviena proga dėkoti ir noriu padėkoti už kasdienį indėlį Nail Game’ui. Ačiū, Gabriele, Ilona, Tatjana, Dominyka.

 

Ačiū Ievai už pokalbį. Nuotraukos Vikos Paškelytės.
Nail Game Facebook