Ruduo 2016 | Spintos guru must have sąrašas

Nors pats pasakymas „garderobo planavimas“ skamba kiek juokingai (daugiau naudos duotų treniruočių planas…), dar nė vienas rugsėjis į spintos duris nepasibeldė nepalydėtas lengvos panikos. Tikrai nieko stebėtino, kad per visą vasarą taip ir neprisiruošiau įsigyti vasarinės suknelės ar šviesių džinsų (labiau pravertė pora šiltų megztinių), bet moraliai nusiteikti rudeniui būtina iš anksto. Ir, žinoma, pasirūpinti tuo paltu ar tais batais, iš kurių išlįsti nesinorėtų bent artimiausius devynis mėnesius.

Kaip jau minėjau prieš pusmetį, atėjus naujam sezonui tendencijų sąrašai tikrai negelbėja – spintą norisi papildyti kažkuo, kas būtų ne tik nauja ar aktualu dabartinių nuotaikų kontekste, bet ir praktiška. Kad ir kokie žavūs būtų metalizuoti sijonai ar aukštakulnių sandalų ir storų kojinių deriniai, juos pamatyti užtenka žurnalų fotosesijose – ne parduotuvės eilėje ar gatvėje kovojant su lietsargiu.

Todėl protingiausias sprendimas – tai garderobo pagrindų atnaujinimas, kelių naujų elementų įvedimas ir jokio galvos skausmo dėl klausimo „ar tai dar madinga“. Verčiau jį pakeiskite praktiškesniu „ar tai gerai atrodys net tada, kai mintyse blogai atrodys viskas“.

Klasikinis švarkas spintoje neretai tampa viena tų „būtina kažką tokio turėti“ detalių – svarbiausia kokybė, į akis nekrentantis modelis ir funkcionalumas. Žinoma, toks variantas pasiteisina, kai reikia eiti į darbo pokalbį ar oficialią vakarienę, bet retkarčiais ir švarkui verta suteikti antrą šansą – šį sezoną ieškokite kažko kiek didesnio, puošto dryželių raštu. Šis prailgintas H&M Studio modelis – vienas patrauklesnių sprendimų.

Jeigu per visą vasarą taip ir nespėjote išsirinkti savo naujos mėgstamiausios suknelės (kaip, pavyzdžiui, šio teksto autorė), gan nebloga proga tai padaryti yra dabar. Verta pasirinkti kažką panašus į šį Zara modelį, kuris derės tiek su odine striuke ir aulinukais, tiek su aukštakulniais ilgaauliais ir dideliu susegamu kardiganu. Reikia dar vieno argumento? Tegul kalba Balenciaga ruduo-žiema 2016.

Prieš keletą sezonų iš naujo atgimė sportinės kelnės su dekoratyvia juosta šonuose, šį rudenį atėjo eilė atsinaujinti ir džemperiui su gobtuvu (ačiū, Vetements). Jis, smarkiai išdidintas ir puoštas dekoratyviomis detalėmis, derinamas su klasikinėmis kelnėmis ir aukštakulniais, odiniu sijonu ir sportbačiais ar net pats dėvimas kaip suknelė, į porą reikalaujanti šlaunis siekiančių ilgaaulių. O šį, kurį sukūrė Chistopheris Kane’as, būtų galima dėvėti ir su pieštuko formos sijonu bei kareiviškais batais.

Mini ilgį kol kas palikite pailsėti – šį rudenį moderniausiai atrodo kelius ar net blauzdų viršų siekiantis ilgis bei susiaučiamas sijono modelis. Papildomi taškai skiriami už neįprastą audinį: aksomą, blizgią odą ar, kaip šiame Acne Studios pavyzdyje, satiną. Derinkite su baltais marškinėliais ar plonyčiu juodu megztiniu aukštu kaklu.

Jeigu šį rudenį ketinate investuoti į naujus aulinukus, neapsiribokite vien klasikinių elegantiškų modelių paieškomis – aprangos deriniams daugiau savitumo suteikia drąsesnė avalynė, pavyzdžiui, grubūs kareiviški batai. Ši Fru.it pora ne tik atrodo tarsi aptaškyta dažais, bet ir turi gan neįprastą suvarstymą. Beje, puiki idėja – itin grubių bei klasikinės, kiek senamadiškos rankinės duetas.

Geriausias palto modelis rudeniui? Kuo paprastesnis vyriškas kirpimas, kuris, priklausomai nuo jūsų skonio, gali būti arba kariškai tiesus, arba per liemenį surišamas audinio diržu. Šis Marks & Spencer pavyzdys tobulai atrodytų tiek su džinsais bei marškinėliais, tiek dėvimas ant puošnesnės suknelės vakaro metu. Papildoma idėja – įsiūkite įdomesnes (net nebūtinai vienodas) sagas ar susekite paltą puošnia sege.

Klasikinės kostiuminės kelnės gali nuteikti truputį nedrąsiai, kulotai liko vasaros nuotraukose, o įprasti siaurėjantys džinsai šiek tiek pabodo. Nebloga alternatyva – boyfriend tipo džinsai vidutinio aukščio liemeniu ir švelniai siaurėjančiu, bet ne iki galo prigludusiu kirpimu, kaip šie iš Current/Elliott. Praktiškiausias atspalvis – tarsi nudėvėtas juodas.

Teks pripažinti, jog jau daugiau nei metus bandau išsirinkti rankinę, kurią galėčiau nešioti iki tol, kol prakiurtų jos dugnas (ir kalba eina ne apie medžiaginį krepšį). Nors praktiškų klasikinių variantų gausu, žvilgsnis vis dažniau krypsta į išskirtinio dizaino bei faktūros rankines, kurios net elementariausiam deriniui suteiktų stiprų prieskonį. Vienas favoritų – šis MaxMara krepšys su nusegama kailio rankena.

Plonas megztinis aukštu kaklu – tai absoliuti spintos būtinybė. Ją pastaruoju metu patogu derinti bene su viskuo – lengvais vasariniais sijonais, kelnėmis aukštu liemeniu, net sarafanais. Rinkitės klasikinį juodą kaip šis iš Acne Studios, bet puikiai atrodys ir sniego baltumo ar ryškiai raudonas variantas. Atkreipkite dėmesį į sudėtį – maloniausia bus dėvėti grynos medvilnės ar kašmyro mišinio drabužį.

Kiek neįprasta nauja sezono meilė – tai didelės dekoratyvios segės, kuriomis galima papuošti minimalistinį paltą, švarką ar megztinį, taip pat – naudoti vietoje spaustukų ar sagų, kai norisi netradicinio sprendimo. Kairėje – Marks & Spencer akis, viršuje – Balenciaga žvaigždė, o apačioje dešinėje – Marc Jacobs vabzdys.

Kadangi klasikinių baltų marškinių antrą sezoną iš eilės siūlyti nedera, kitas variantas – tamsi romantiška palaidinė, kuri gali būti pasiūta iš šilko, nėrinių ar net paprastos medvilnės, kaip šis Zara modelis. Atkreipkite dėmesį į netradicinę kaklo liniją ar platėjančias rankoves.

 

Nuotraukos iš H&M, Zara, Net-a-Porter, Marks & Spencer, Vogue Paris, MaxMara, Dolita

X