Vaizdas | Nauja erikahoc forma

Klasika, kurią atrasti ir pažinti norisi labai pamažu. Tarsi mėgaujantis idėja, jog pamažu suaugi ir pribręsti dalykams, kuriuos dar ne taip seniai laikei šiek tiek per rimtais. Būtent apie netikėtą miesto moters brandą man kalba ir naujausia erikahoc kolekcija, kurioje dizainerė Erika Paulauskė atsispiria nuo poreikio pabrėžti funkciją ir drąsiau kalba apie estetiką, aksesuaro kuriamą moteriškumą bei elementarų grožį.

Nors minimalizmas ir geometrinės formos išlieka leitmotyvu, ženklą toliau stumia būtent moteriški prisilietimai. Pavyzdžiui, Lady Bag rankinė, kurią pati dizainerė vadina tiesiog „rankinuku“ – itin moterišku, močiutės nuotraukas primenančiu aksesuaru. Į jį neturi tilpti nešiojamas kompiuteris ar užrašinė – rankinukas yra skirtas laikui sau ir lengvai rankai, dailiai formai, grakščiam judesiui. Panašią žinutę neša ir mažytės Micro bei Pyramid rankinės, kurios visų pirma yra išbaigto dizaino prabangos objektai, o ne funkcinės talpos. Jokio įsipareigojimo naudai – čia aktualūs estetiniai poreikiai.

Didžiausi sveikinimai tiek Erikai, tiek kolekcijos toną užfiksavusiai komandai su Julija Steponavičiūte vienoje ir Vika Paškelyte kitoje kadro pusėje. O dabar metas planuoti pirkinius bei mintyse kurti naujus, lengvesnius pavasario derinius.

Dizainas Erika Paulauskė / erikahoc
Nuotraukos Vika Paškelytė
Stilius Emilija Knyzelytė
Modelis Julija Steponavičiūtė